Om Zamosc

Zamosc ligger på vejen der fører fra Warszawa over Lublin og Hrebenne til de Ukrainske byer Lvov og Kiev. Byen har ca 70.00 indbyggere, og er kendt af mange turister for dens unikke gamle bydel opført i 16 og 17 århundrede. Zamosc er hovedbyen i denne del af Polen kaldet Rostocze regionen efter nationalparken beliggende ca 20 kilometer fra Zamosc. Zamosc gamle by har været at finde på UNESCOs World Heritage List (Verdens kultur arv) siden 1992.

Byen og fæstningsanlæggene blev bygget op fra grunden, på foranledning af Jan Zamoyski, i een arkitektonisk stil og inden for en meget kort tidsperiode. Byen som hjem for Jan Zamoyski og familie og fæstningsanlæggene som beskyttelse mod angreb østfra. Hele byen opført i sen renaissance byggestil og fæstningsværkerne blev projekteret af en italiensk arkitekt, Bernhard Morando. Zamoyski var en af det 16 århundredes store statsmænd og han besluttede sammen med. Morando at bygge den perfekte by omgivet af det perfekte fæstningsanlæg til beskyttelse af byen i turbulente tider. Fort Zamosc, bygget efter datidens militære lektie, var det 16 og 17 århundredes mest moderne og kraftige fort. Selvom fortet var belejret flere gange blev det aldrig indtaget af fjender under militære manøvrer. I 1866 blev fortifikationerne delvist ødelagt af russiske tropper.

Indbyggerne i det 17 århundredes Zamosc nød religiøs frihed, havde adgang til uddannelse og kunne blive involveret i mange typer forretninger. Fra husarkaderne omkring markedspladsen blev der faldbudt varer Polen og fra det østlige og vestlige Europa der her mødtes.

Siden sin fødsel har Zamosc været en by af mange nationaliteter der altid er kommet godt ud af det med. hinanden, dette har givet byen en unik social og kulturel atmosfære. I Zamosc finder du bl.a et af de smukkeste jødiske templer i Polen, templet er opført i 1603. Katedralen i Zamosc regnes for at være en af de smukkeste af sin slags i Polen, grundlagt af Jan Zamoyski, planlagt til at have samme betydning for Zamosc som katedralen i Krakow havde for hele Polen.

I dag er Zamosc en by med ca 70.000 indbyggere og byen fungerer som regionens administrative, økonomiske og kulturelle centrum. Byen har siden midten af 90erne været aktiv i internationalt samarbejde og blandt de vigtigste venskabsbyer er Schwabish Hall i Tyskland, Loughborough i England og Zolkiew i Ukraine. Byen har et rigt kulturliv hvor de mest kendte aktiviteter er: Zamosc musik dage, Internationalt møde for jazz sangere, Jazz på Østgrænsen og Zamosc sommer teater.

Zamosc er specielt populær blandt Warszawas indbyggere der ynder at besøge de mange naturperler i og omkring Zamosc, her kan bl.a. nævnes byerne Zwierzyniec og Krasnobrod Susiec der sammen med. Roztocze Nationalparken hører til blandt Polens smukkeste områder. I området findes rige muligheder for agroturisme.

Find rejser til Zamosc

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Zamosc

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Lublin Airport

Lublin Airport Find flybillet til Lublin Airport information Nyttig information om Lublin lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Lublin ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Lublin ?, se kort og hvor...

Overnatning i Zamosc

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Zamosc

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

Zamość, video med fæstningen

Seværdigt i Zamość Om Zamość fæstningen Zamość fæstningen, der blev bygget i 1579-1618 på ordre af Jan Zamoyski, var en af ​​de største fæstninger i det polsk-litauiske forbund og under hertugdømmet Warszawa og Kongeriget Polen. Selv om det i anden halvdel...

“Must See i Zamosc “

Markedspladsen i Zamosc med den brerømte silhouette af Zamosc rådhus hører til et af europas smukkeste 16 årh. Markedspladser. I dag danner markedspladsen rammen som et sted hvor folk mødes og hvor der aafholdes forskellige kulturelle aktiviteter.

Hvert år i juni og juli måned er der opførelser af Zamosc sommer teater. Gennem hele sommeren er der masser af musik i byen med optrædener af bands fra Polen, Ukraine, Tyskland, Spanien samt mange andre lande.

Gå ud i Zamosc

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Zamosc

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Zamosc ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Zamość
  light rain
  27.6 ° C
  27.6 °
  27.6 °
  48 %
  5.2kmh
  100 %
  man
  28 °
  tirs
  27 °
  ons
  28 °
  tors
  30 °
  fre
  30 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5702

  Hvor ligger Zamosc i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Lubelskie

  Regionen Lubelskie Indbyggere: 2232 (tus.), Areal: 25114 km2, Amter: 20, Kommuner: 213 Største byer i regionen Lublin Zamosc Chelm Biala Podlaska Pulawy

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here