Om Warszawa

Warszawa er Polens hovedstad med ca 1,8 million indbyggere. Byen er beliggende ved Polens vigtigste vandvej Wisla floden, der forbinder de fleste af de store polske industrielle og økonomiske centre. Warszawa er en stor by hvis areal dækker næsten 500 km2.

Warszawa blev grundlagt i 1300 tallet, der eksisterede godt nok en mindre koloni allerede i 900 tallet. Fra 1413 var Warszawa hovedstad og i 1500 tallet blev byen hjemsted for parlamentet. I 1611 havde kong Zygmunt III flyttet hele det kongelige hof fra Krakow og Wawel slottet til Warszawa.

Under den sidste konges regeringstid (1764 – 1795) blomstrede Warszawa op og mange af de største og flotteste paladser stammer fra denne periode, sommerpaladset i Lazienki parken er bl.a fra denne periode. Derefter kom tiden med Polens delinger og byens udvikling blev da sat i stå, under hertugdømme tiden starten af 1800 tallet blev der dog sat lidt gang i udviklingen.

I slutningen af 1800 tallet begyndte det derimod at gå stærkt med udviklingen hvilket hovedsageligt skyldtes den industrielle udvikling og efter 1918 blev Warszawa så hovedstad for i den nyoprettede Polske stat. Under 2den verdenskrig blev ikke mindre end 87 % af Warszawa lagt i ruiner, men allerede få dage efter befrielsen begynder man i januar 1945 genopbygningen af den ødelagte hovedstad.

Selv om den er blevet fuldstændig genopbygget på grund af den ødelæggelse, den gennemgik i Anden Verdenskrig, kan du stadig få en fornemmelse af, hvordan det var i Warszawa gennem historien. Da den er byens hjerte, vil du kunne nyde gadekunstnere, lokalt fremstillet øl og fantastisk arkitektur. Nyd en aften med tilbud fra lokalt køkken og få rigtigt fornemmelsen af, hvordan byen var, før dens ødelæggelse under Anden Verdenskrig. Det polske folk er et stolt folk, og mange områder i det lokale marked undergik nogle af de voldsomste kampe i byen takket være modstanden i undergrundshæren. Køb ind, se dig omkring, og lad dig forundre over, hvad Warszawa er blevet til.

Find rejser til Warszawa

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Kør selv bilferie til Warszawa

Kør selv ferie til Warszawa Oplev det centrale Polen og Warszawa i egen bil eller MC. Tag på kør selv ferie til Polen der stadig er et af europas billigste rejselande. Sov godt i Warszawa Find inspiration til hvordan du kan komme...

Tog til Warszawa

Togrejser til Warszawa Praktiske oplysninger Ofte stillede spørgsmål Herunder kan du finde information om ankomst med tog, vi har indarbejdet et kort over togstationen i Warszawa (Centralna) så du kan se hvor stationen ligger i forhold til centrum. Er der direkte tog til...

Hvordan kommer du til Warszawa

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Warszawa Chopin Airport

Warszawa Chopin Airport Find flybillet til Warszawa Chopin Airport information Nyttig information om Warszawa Chopin lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Warszawa ? sammenlign priserne. Hvor ligger Warszawa Chopin lufthavnen ?, se...

Lufthavn, Warszawa Modlin Airport

Warszawa Modlin Airport Find flybillet til Warszawa Modlin Airport information Nyttig information om Warszawa Modlin lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Warszawa ? sammenlign priserne. Hvor ligger Warszawa Modlin lufthavn ?, se...

Overnatning i Warszawa

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Hoteller og lejligheder i Warszawa

Overnatning i Warszawa Find de bedste tilbud på overnatning og se listen med de højest ratede samt mest populære hoteller og lejligheder. Populære hoteller i Warszawa Hvad er det bedste hotel ? Se anmeldelser og hoteltips fra brugerne baseret på TrustYou anmeldelser...

Turistinformation Warszawa

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

Turistinformation Warszawa

Her finder du information, kontaktoplysninger og kort til Warszawa turistinformation, der ved alt om og kan hjælpe dig til den bedste oplevelse på din ferie. Søger du mere generel information og inspiration til en ferie i Polen og regionerne skal...

“Must See i Warszawa”

Stare Miasto, den gamle by.

Denne del af Warszawa blev i 1980 optaget på Unesco listen over verdens kulturarv. Den smukt restaurerede bydel er i dag et af indbegreberne af Warszawa (den anden er kulturpaladset) og et tegn på polakkernes ildhu i forbindelse med genopbygningen af deres smadrede hovedstad.

Kulturpaladset

Med fare for at blive modsagt nævnes dette under seværdigheder. Det er en af de bygninger man ikke kan undgå at få øje på, selvom mange polakker håbede at det var sådan. Det er den højeste bygning i Warszawa og var en gave fra Sovjetunionen til det Polske folk. Kulturpaladset blev opført i årene 1952 – 1955 og bygningen er 234 meter høj med 44 etager. Fra 30 etage er der en flot udsigt ud over Warszawa.

Kongeslottet i Warszawa

Den første sten til kongeslottet blev lagt i 1200 tallet, men dagens kongeslot er en kopi som blev færdig i 1974, byggeriet blev betalt af indsamlede midler. Det oprindelige slot blev fuldstændigt ødelagt af tyskerne under 2. verdenskrig.

Find fred og ro i Lazienki Park

Haverne i Lazienki Park er bygget af kong Stanislaw August Poniatowski i sidste halvdel af det 18. århundrede og omfatter et neoklassisk palads, vidtstrakte haver, damme, kanaler og springvand. Kongen selv var en ret dårlig politiker, men han havde en forkærlighed for kunst, og det ser man stadig i dag i form af byggeriet og indretningen af området. Vær forsigtig, hvis du går under træerne, for du kan næsten være sikker på at finde mindst én påfugl, der bor der! Stedet er smukt året rundt, og der afholdes jævnligt koncerter på stedet i løbet af sommeren. Hvis du er sulten, kan du endda snuppe en bid at spise på Belvederskaya. Det er også i Lazienkiparken du kan se det kendte Chopin monument der blev sprængt i luften af tyskerne under anden verdenskrig. I 1958 stod monumentet igen på sin gamle plads. Omkring monumentet er der ofte koncerter.

Skt Stanislaw Kostka kirken

Skt Stanislaw Kostka kirken er også en af de ting som du bør se under et ophold i polens hovedstad. Jerzy Popieluszko talte kommunisterne så meget imod at han i 1984 blev myrdet af sikkerhedspolitiet. Kirken er et meget søgt sted især på årsdagen for Popieluszko´s død den 19 oktober.

Skt. Johannes domkirken

Skt. Johannes domkirken, blev under 2. verdenskrig fuldstændigt ødelagt men stod færdig genopbygget i 1956. Monumentet i højre kirkeskib for Stanislaw Malachowski er udført af Bertel Thorvaldsen.

Wilanow slottet

Wilanow slottet er en anden ting som du bør opleve. Det store slot blev i 1677 erhvervet af kong Sobieski III. Efter polens deling og under 2den verdenskrig forfaldt slottet mere og mere indtil det restaureret og i 1965 genåbnet i oprindelig form.

Kom i kontakt med Gestapo

Gestapos Hovedkvartersmuseum er et perfekt supplement til en sightseeing tour gennem Warszawa. Det tager kun et par minutter at gå udstillingerne igennem, men bygningens og udstillingernes kulde og grusomhed er nok til at vare et helt liv. Det var Gestapos oprindelige forhørscenter, og da det blev omdannet til museum, alt blev efterladt på den måde, det blev fundet. Der er endda skudhuller i væggene i de celler, der husede fangerne. Der er ikke mange attraktioner eller museer, der har en indvirkning på folk, som dette har.

Gå ud i Warszawa

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Tandlæger i Warszawa

Tandlæge i Warszawa Populære tandklinikker i Warszawa FAQ om tandbehandling i Warszawa Tandlægerejser til Warszawa Vil du holde tandferie i Warszawa kan du herunder læse mere om Polen og byen og du kan se mere om rejser og ophold.

Shopping i Warszawa

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Warszawa ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Warsaw
  clear sky
  13.9 ° C
  15.5 °
  11.4 °
  56 %
  3.1kmh
  0 %
  man
  19 °
  tirs
  17 °
  ons
  18 °
  tors
  23 °
  fre
  24 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Warszawa i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Mazowieckie

  Regionen Mazowieckie Indbyggere: 5072 (tus.), Areal: 35579 km2, Amter: 38, Kommuner: 325 Største byer i regionen Warszawa Plock Radom Siedlce Ostroleka

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here