Om Tczew

Tczew (tysk: Dirschau) er en by i det nordlige Polen, byen har cirka med 60.000 indbyggere.

Tczew er beliggende på den vestlige bred af floden Vistula / Wisla, 35 km syd-øst for Gdańsk. Byen er kendt for den gamle bydel og Vistula-broen, der spillede en nøglerolle i invasionen af ​​Polen under 2. verdenskrig.

Byen er også kendt for den årlige engelsksprog lejr arrangeret af det amerikansk-polske partnerskab.

Find rejser til Tczew

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Tczew

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Gdańsk Lech Wałęsa Airport

Gdańsk Airport Find flybillet til Gdańsk Airport information Nyttig information om Gdańsk lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Gdańsk ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Gdańsk ?, se kort og hvor...

Overnatning i Tczew

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Tczew

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Tczew”

 • Józef Haller-pladsen (Plac Józefa Hallera), fyldt med bevarede historiske rækkehuse
 • Hellig kors kirken – beliggende i centrum af den gamle by. Det er den ældste bygning i Tczew. Kirken blev bygget i det 13. århundrede og har et barokt interiør. De indvendige kirkemure har gamle freskomalerier, hvoraf den ældste stammer fra sidste halvdel af det 15. århundrede.
 • Saint Stanislaw Kostka kirken stammer fra det 14. århundrede og er bygget i gotisk stil med et karakteristisk ottekantet tårn. Efter likvidationen af ​​korsridderordenen blev den genopbygget til skole og senere til protestantisk kirke.
 • Broerne ved Vistula-floden er Tczews vigtigste seværdigheder. Vejbroen var den første, der blev bygget, mellem 1851 og 1857. På det tidspunkt var den med sin 837 meter længde en af ​​de længste broer i verden. Oprindeligt havde broen ti tårne ​​og to indgange – i dag er der kun fire tårne ​​tilbage. Den anden, jernbanebro, blev bygget mellem 1888 og 1890, da den ene bro ikke længere var tilstrækkelig. Den 1. september 1939 klokken 05:30 blev broerne ødelagt af polske sappere for at forhindre den tyske hær i at få adgang til byen fra den side af Vistula-floden. Broerne blev genopbygget i 1940 og ødelagt igen i 1945 af tyskerne. Den sidste genopbygning af broerne fandt sted mellem 1958 og 1959.
 • Museum for Vistula området er beliggende ved 30 Stycznia-gaden i en tidligere maskinfabrik. I 2007 blev bygningen renoveret og fungerer nu som Museum for Vistularegionen.
 • Vandtårnet der blev bygget i 1905. Vandtårnet præsenterer tidlig arkitektonisk stil for den type kommunale bygningsværker. Det 40 meter høje tårn fordelte med kraft af naturligt tryk vandet til husene.
 • Hollandsk type vindmølle – beliggende ved Wojska Polskiego gade. Det blev bygget i 1806. Vindmøllen er af træ med murstenfundamenter og har fem sejl og et roterende hoved.
 • Postkontor beliggende på hjørnet af Dąbrowskiego og Obrońców Westerplatte gaderne. Det er det ældste postkontor i Tczew, der blev bygget i 1905.
 • Byparken er beliggende i centrum af Tczew, mellem Kołłątaja, Bałdowska og Sienkiewicza gaderne og dækker et areal på 15 ha. Den nederste del af parken opstod i den anden del af det 19. århundrede, den øvre del i det 20. århundrede. I parken kan du se et amfiteater, hvor der i løbet af sommeren finder mange koncerter sted.

Gå ud i Tczew

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Tczew

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Tczew ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Tczew
  clear sky
  10.4 ° C
  13.1 °
  8.7 °
  100 %
  1.8kmh
  6 %
  man
  17 °
  tirs
  18 °
  ons
  21 °
  tors
  18 °
  fre
  16 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Tczew i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Pomorskie

  Regionen Pomorskie Indbyggere: 2198 (tus.), Areal: 18293 km2, Amter: 16, Kommuner: 123 Denne del af Polen består som Vestpommeren af flade landskaber og kystlinien ved Østersøen, her finder du også Polens nordligste punkt, Rozewice, med museum i fyrtårnet. Ved Leba finder du...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here