Om Swinoujscie

Byen er mange danskere og svenskeres første møde med Polen idet byen har en stor færgeterminal hvortil færgerne fra Rønne, Trelleborg og Ystad ankommer.

Swinoujscie er beliggende ved den kanal der giver adgang mellem Østersøen og Stettinerhavet. Indtil 2den verdenskrigs afslutning var byen Tysk og havde navnet Swinemünde. I dag er byen, som dengang, kendt som bade- og kurby. Der findes adskillige sanatorier der tilbyder forskellige former for helseferie med indlagte helseprogrammer.

Ikke langt fra byen ligger en af Europas største nationalparker hvor der er mulighed for at opleve f.eks Europæiske bisoner. I Swinoujscie finder du et meget stort grænsemarked hvor der er mulighed for at købe alt mellem himmel og jord. Markedet er beliggende lige ved grænseovergangen til Tyskland. Fra Swinoujscie sejler en lang række udflugtsbåde til Tyskland. Her får du en flot sejltur langs den smukke og livlige kystlinie.

Swinoujscie historie

4200 f.k.
De første spor af beboelse.

ca. 1100
Der anlægges en borg af træ på stedet hvor Swinoujscie nu ligger

1177
Borgen bliver ødelagt under angreb af den Danske Kong Valdemar

1637
Byen bliver, samtidig med Stettin, okkuperet af Svenske styrker

1648
Byen bliver direkte underlagt Svensk administration efter at den sidste hertug er død, barnløs.

1720
I forbindelse med Stockholmfreden bliver byen solgt til Preussen

1729
Man begynder at anlægge havnen i Swinoujscie, dette arbejde varer uafbrudt frem til 1746. En udvidelse af havnen og sejlrenden var nødvendig idet ud af 1200 ankommende skibe kunne kun ca 10% komme videre til Stettin med fuld last.

1756 – 1763
Under 7 års krigen besættes byen af Svenske tropper. Havnen bliver ødelagt og kanalen spærres med skibsvrag.

1765
Byen får byrettigheder

1815
Ministeriet i Berlin godkender en beslutning om at anlægge en 2.400 meter lang mole og dette arbejde begynder i 1818.

1874 – 1880
Man påbegynder i 1874 arbejdet med anlægget af en 9,3 km. lang kanal der forbinder Østersøen med Stettinerhavet, resultatet af denne kanal “Kaiserfahrt” er den delte by Swinoujscie.

1890
Det første kursted anlægges i byen

1918 – 1939
I mellemkrigsårene udvikles værftsindustrien i byen ligesom der er et stort hangaranlæg hvor man byggede vandfly. Havnen fik en vigtig rolle i forbindelse med opbygningen af den Tyske marine.

1944, 12 marts
Indtil nu har der været roligt i Swinoujscie, men dette dato kommer krigen for alvor til byen idet havnen bliver bombet af en armada bestående af 670 amerikanske bombefly, angrebet beskadiger både havnen og byen voldsomt. Senere i 1944 bliver Swinoujscie endnu en gang angrebet, denne gang af Engelske bombemaskiner hvis mål er den svære slagkrydser “Lützow”.

1945, 06 oktober
Ved krigsafslutningen er Swinoujscie en by i ruiner og havnen er blokeret af sunkne Tyske skibe. Byen overgives fra Tysk til Polsk administration, dele af byen, herunder havnen, forbliver dog under sovjetisk administration.

1957
De sidste dele af havnen overgives fra Sovjetisk til Polsk administration

1992, 14 januar
Byen rammes af tragedie da færgen “Jan Hewelius” synker på få minutter i en storm umiddelbart uden for havnen.

Find rejser til Swinoujscie

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Kør selv bilferie til Swinoujscie

Kør selv ferie til Swinoujscie Oplev det nordlige Polen og Swinoujscie i egen bil eller MC. Tag på kør selv ferie til Polen der stadig er et af europas billigste rejselande. Sov godt i Swinoujscie Find inspiration til hvordan du kan komme...

Tog til Swinoujscie

Togrejser til Swinoujscie Praktiske oplysninger Ofte stillede spørgsmål Herunder kan du finde information om ankomst med tog, vi har indarbejdet et kort over togstationen i Swinoujscie så du kan se hvor stationen ligger i forhold til centrum. Er der direkte tog til Swinoujscie...

Hvordan kommer du til Swinoujscie

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Szczecin–Goleniów Solidarity Airport

Szczecin–Goleniów Airport Find flybillet til Szczecin Airport information Nyttig information om Szczecin lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Szczecin ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Szczecin ?, se kort og hvor...

Overnatning i Swinoujscie

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Hoteller og lejligheder i Swinoujscie

Overnatning i Swinoujscie Find de bedste tilbud på overnatning og se listen med de højest ratede samt mest populære hoteller og lejligheder. Populære hoteller i Swinoujscie Hvad er det bedste hotel ? Se anmeldelser og hoteltips fra brugerne baseret på TrustYou anmeldelser...

Turistinformation Swinoujscie

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

Swinoujscie video – Tallboybombe fra 2 verdenskrig fundet

Swinoujscie Video Om Swinoujscie Lige syd for Swinoujscie i Piastkanalen, der er en del af sejlruten fra Szczecin til Østersøen, fandt man en gigantisk bombe fra 2 verdenskrig. Det er også her færgerne der forbinder Usedom øen med det polske fastland...

Turistinformation Swinoujscie

Her finder du information, kontaktoplysninger og kort til Swinoujscie turistinformation, der ved alt om og kan hjælpe dig til den bedste oplevelse på din ferie. Søger du mere generel information og inspiration til en ferie i Polen og regionerne skal...

“Must See i Swinoujscie”

Alle bør besøge fyrtårnet

Fordi det forener alle byens forskellige gangruter betragtes fyrtårnet som et symbol for Swinoujscie. Uanset om du bor i nærheden under dit besøg eller tager færgen over for at se det, så vil du umuligt kunne gå glip af dette fyrtårn som våger over byen – det er nemlig det højeste af slagsen som Østersøen har at byde på. Derudover står der også et fyrtårn på bølgebryderen. Dette er dog bygget som en vindmølle, så man kan komme derud når der er lavvande. Begge fyrtårn er fantastiske destinationer, især for besøgende som interesserer sig for maritimhistorie.

En attraktion for fugleelskere

Karsiborska Kępa er en ø som befinder sig i nærheden af Swinoujscie. Øen er hjemsted for lige under 150 forskellige fuglearter, heriblandt mange sjældne og truede fugle. Det er en populær destination blandt folk som rejser fra, eller til, Tyskland, da der også er mange skønne naturområder at udforske. Der er derudover også godt chance for at se både oddere og vildsvin mens man befinder sig på øen – dog er der grænser for, hvilke områder på øen man gerne må udforske, især når akvatiske sangere er i parringssæsonen. Hvis du elsker at kigge på fugle er det dog den perfekte destination. Du vil højst sandsynligt kunne komme til at krydse et par arter af på din liste under dit besøg.

Inspektion på Gerhards fæstning

Der ligger tre velbevarede fæstninger fra det 19. århundrede i Swinoujscie, men det bedst bevarede er uden tvivl Gerhards fæstning, også kendt som Øst-fæstningen. Her vil du få mulighed for at udforske området på egen hånd og få et indblik i livet for to hundrede år siden. Der udstilles både information og relikvier indenfor, så du ordentligt kan få gang i fantasien. Hvis det interesserer kan du naturligvis vælge at bestille en guide under dit besøg, så du kan lære så meget som muligt om Swinoujscie og dens fæstninger. Uanset hvad vil du få dig en fantastisk eftermiddag herude.

Klar til at besøge Swinoujscie?

Byen led svære ødelæggelser under 2den verdenskrig så det er så som så med bygninger af historisk interesse. Byen skal nok tages for det den er, nemlig kur- og badeby. Nyd især de mange pragtfulde flotte gamle villaer der findes mange af. Af de mest interessante bygninger kan nævnes:

 • Fyrtårnet der er opført i 1854 – 1857 og med sine 68 meter er det højeste fyrtårn på den Polske Østersøkyst.
 • Rådhuset der er opført i 1805 – 1806 og i dag huser et fiskerimuseum.
 • Hovedkirken opført i 18 årh. , flotte gotiske skulpturer

Gå ud i Swinoujscie

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Swinoujscie

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Markedet i Swinoujscie

Det de fleste der vil shoppe besøger er det store marked ved grænsen til Tyskland. Langs vejen der går fra centrum (ved lokalbanestationen) og helt ud til grænseovergangen er der marked hvorfra der tilbydes alt mellem himmel og jord.

Varer der tiltaler tyskere er naturligvis i overtal, men det er helt sikkert at du vil kunne støde på et eller andet som du ikke var klar over at du stod og manglede til samlingen af ting du aldrig helt forstod hvorfor du købte. Er du typen der kan lide at shoppe er det helt klart et sted som du sil elske at besøge.

Er du ikke lige til at få op i shoppinggear, ja så er der tonsvis af muligheder for både at få noget at spise og drikke.

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Swinoujscie ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Świnoujście
  clear sky
  14.1 ° C
  17.3 °
  14.1 °
  77 %
  3.1kmh
  0 %
  man
  18 °
  tirs
  18 °
  ons
  17 °
  tors
  17 °
  fre
  15 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Swinoujscie i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Zachodniopomorskie

  Regionen Zachodniopomorskie Indbyggere: 1734 (tus.), Areal: 22902 km2, Amter: 18, Kommuner: 114 Kommer du med færge til Polen er dette område det første du stifter bekendskab med, Swinoujscie har en stor færgeterminal med forbindelser til København, Rønne og Ystad. Delstaten du er...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here