Indhold: Guide, Rejsetilbud, Terminaler, Turistinformation, Shopping, Vejrudsigt

Cityguiden hjælper dig til at finde det bedste i byen

polennu.dk - Nyheder fra Polen på dansk

Bliv klogere på polennu.dk

Om Poznan

Poznan (tysk: Posen) med 590.000 indbyggere er delstaten Wielkopolski (Storpolen) hovedstad, byen ligger ved Polens 3de længste flod, Warta. De første optegnelser om Poznan stammer fra ca 800 hvor byen opstod på øen, Ostrow Tumski, der dengang var omgivet af en vold med træmure, byen var dengang Polens hovedstad da den var lettere at forsvare end Gniezno.

Senere da Polen blev udvidet blev Krakow gjort til hovedstad.

Poznan historie

Poznan fik i 1253 byrettigheder og den gunstige beliggenhed og de kongelige privelegier førte til en hurtig udvikling af byen der i 1400 og 1500 tallet var et af europas vigtigste handelscentre og et vigtigt center for kultur og videnskab.

Ved den første deling af Polen kom byen under Preussisk herredømme og tilhørte frem til 1ste verdenskrigs afslutning Tyskland. Med Versaille traktaten kom Poznan og områderne omkring byen under herredømme af den nyoprettede Polske republik.

Under 2den verdenskrig blev Poznan stærkt beskadiget, 55 % af bygningerne måtte genopføres efter 2den verdenskrig. Efter 2den verdenskrigs afslutning blev tyskerne i området forvist vestpå og de blev erstattet med polakker. Efter krigen fulgte en tid med en kratig industriel udvikling, specielt i maskinbygnings industrien og byen er i dag en af Polens mest velstående og veludviklede byer.

Poznan er verdenskendt for den store internationale messe der afholdes hvert år i juni måned.

Find rejser til Poznan

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse til Poznan ?

Kør selv bilferie til Poznan

Kør selv ferie til Poznan Oplev det vestlige Polen og Poznan i egen bil eller MC. Tag på kør selv ferie til Polen der stadig er et af europas billigste rejselande. Sov godt i Poznan Find inspiration til hvordan du kan komme...

Tog til Poznan

Togrejser til Poznan Praktiske oplysninger Ofte stillede spørgsmål Herunder kan du finde information om ankomst med tog, vi har indarbejdet et kort over togstationen i Poznan så du kan se hvor stationen ligger i forhold til centrum. Er der direkte tog til Poznan...

Hvordan kommer du til Poznan

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Poznan nærmeste lufthavn / terminal ?

Lufthavn, Poznań–Ławica Henryk Wieniawski Airport

Poznań–Ławica Airport Find flybillet til Poznań Airport information Nyttig information om Poznań lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Poznań ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Poznań ?, se kort og hvor...

Overnatning i Poznan

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvor vil du bo i Poznan ?

Hoteller og lejligheder i Poznan

Overnatning i Poznan Find de bedste tilbud på overnatning og se listen med de højest ratede samt mest populære hoteller og lejligheder. Populære hoteller i Poznan Hvad er det bedste hotel ? Se anmeldelser og hoteltips fra brugerne baseret på TrustYou anmeldelser...

Turistinformation Poznan

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

Tandlæger i Polen

Tandlæge i Polen Populære tandferie destinationer FAQ om tandlæge i Polen Tandlægerejser til Polen Vil du holde tandferie i Polen kan du herunder læse mere om Polen og de forskellige byer der er populære tandferie destinationer og du kan se mere om rejser...

Tandlæger i Poznan

Tandlæge i Poznan Populære tandklinikker i Poznan FAQ om tandbehandling i Poznan Tandlægerejser til Poznan Vil du holde tandferie i Poznan kan du herunder læse mere om Polen og byen og du kan se mere om rejser og ophold.

Turistinformation Poznan

Her finder du information, kontaktoplysninger og kort til Poznan turistinformation, der ved alt om og kan hjælpe dig til den bedste oplevelse på din ferie. Søger du mere generel information og inspiration til en ferie i Polen og regionerne skal...

“Must See i Poznan”

Torvet (Stare Rynek)

Er en stor plads midt i byen omgivet af pragtfulde historiske bygningsværker der er nænsomt restaureret efter 2den verdenskrigs ødelæggelser. Denne brostensbelagte plads er hjemsted for Poznans hjerteslag og her vil du kunne se tusindvis af folk strømme til og fra hver eneste dag. Pladsen byder på et stort udvalg af pubs, restauranter, og butikker, så der er noget for alle. Få dig en bid med udenfor under en parasol mens du ser lidt på skulpturerne og arkitekturen i området. Drik en kop kaffe med en ven og nyd følelsen af at være alene selvom du er omringet på alle sider. Sørg for at se gederne ved middagstid, når de står og lytter til trompetspilleren.

Rådhuset

Hører til en af Polens flotteste renaissance bygninger , det høje tårn er kronet med en ørn. Rådhuset blev oprindeligt opført i 1200 tallet men udvidet i 1400 tallet i dagens renaissance stil. Over tårnuret kommer de 2 kendte Poznan gedebukke frem kl 12.00. I rådhuset er der i dag indrettet bymuseum.

Oplev Skt. Peter og Skt. Pauls katedral

Ostrow Tumski (domkirke øen) er en ø i Warta floden. Den nuværende gotiske kirke er opført i 1300 og 1400 tallet. Kirken blev ødelagt i 1945, men blev i årene 1946 – 1956 genopført i gotisk byggestil. Hovedindgangen er en portal der viser scener fra Skt Peter og Pauls liv. Kirken har 12 historiske kapeller, det ene er det gyldne kapel hvor Polens 2 første konger Miezko I og hans søn Boleslaw Chobry ligger begravet.

Uanset om du er kristen eller ej kan du ikke komme udenom, at Poznan er grundlagt på principperne bag de kristnes missionærarbejde. Byens historie kommunikeres især igennem Skt. Peter og Skt. Pauls katedral, som blev opført i 983 i gotisk arkitektur. Det er en mindre basilika med utallige ikoner du kan gå og kigge på. Størstedelen af medlemmerne af det polske kongehus er blevet begravet her igennem de sidste årtusinde og i kælderen vil du kunne finde fundamentet fra Poznans gamle bymure.

Stå på ski året rundt ved Malta Ski

Nogle gange har man bare lyst til at lave noget sjovt. Hvis den lyst indfinder sig mens du er i Poznan bør du tage en tur til Malta Ski. Området er designet til at tilbyde sne-løse skiture, så du kan naturligvis leje ski og snowboard her inden du farer ned af den kunstige bakke – med alt det nødvendige sikkerhedsgrej. Hvis du ikke er typen som kan lide at stå på ski eller snowboard kan du prøve en bobslædetur i stedet. Priserne er overkommelige og området er udstyret med lifts som nemt og hurtigt får dig op til toppen igen. Det er en unik oplevelse du ikke bør springe over.

Bamberka

(Bambergerinden) foran indgangen til huset i nummer 2 minder om 1700 tallets indvandrere fra byen Bamberg.

Gå ud i Poznan

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve i Poznan ?

More

  Shopping i Poznan

  Hvad er billigt i Polen ?

  Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

  I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

  Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

  Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

  Moms i Polen

  Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

  23 procent er den generelle momssats
  5 procent er momssatsen for fødevarer
  8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

  Åbningstider i forretninger

  Mandag til fredag 10 - 19
  Lørdag 10 - 14
  Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

  Åbningstider i indkøbscentre

  Mandag til fredag 10 - 21
  Lørdag 10 - 20
  Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

  Åbningstider på markeder

  Mandag til fredag 10 - 17
  Lørdag 10 - 14
  Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

  De bedste butikker i Poznan ?

  More

   Hvordan er vejret i Poznan ?

   Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

   Poznań
   clear sky
   19.1 ° C
   19.1 °
   19.1 °
   32 %
   3.1kmh
   0 %
   tirs
   19 °
   ons
   18 °
   tors
   23 °
   fre
   24 °
   lør
   18 °

   Hvad er kursen på polske Zloty ?

   Hvad er den polske zloty værd ?

   DKK - Danish Krone
   PLN
   1,5922

   Hvor ligger Poznan i Polen ?

   Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

   Polen

   Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

   Wielkopolskie

   Regionen Wielkopolskie Fakta Indbyggere: 3361 (tus.), Areal: 29826 km2, Amter: 31, Kommuner: 226 Denne delstat, Wielkopolskie, Storpolen kaldes og den Polske stats vugge hvor man registrerede "Polsk historie " fra år 966. Polen var dengang regeret fra Poznan og i år 1000...

   LEAVE A REPLY

   Please enter your comment!
   Please enter your name here