Om Nowy Sacz

Nowy Sącz (tysk: Neu Sandez) med omkring 84.000 indbyggere ligger i delstaten Malopolskie i det sydlige Polen. Byen blev grundlagt af hertugen af ​​Krakow den 8. november 1292 og er således en af ​​de ældste byer i regionen.

Nowy Sącz ligger smukt hvor floderne Kamienica og Dunajec løber sammen, cirka 20 kilometer nord for grænse til Slovakiet. Byen er omgivet af Karpaterne, Beskid Sądecki mod syd, Beskid Wyspowy mod vest og Beskid Niski i sydøst.

Det bjergrige landskab omkring Nowy Sącz er også populært blandt turister, vandrere og skiløbere, især Beskid Sądecki bjergene (en del af Karpaterne), hvor den højeste top er Radziejowa (1.262 meter). Området er meget populært og nærliggende bjergresorter er Krynica-Zdrój og Piwniczna-Zdrój. Nord for Nowy Sącz ligger Rożnów søen (Jezioro Rożnowskie), et reservoir (22 km langt, der dækker et område på 16 km2, i dette område er der mange feriehuse og campingpladser.

Find rejser til Nowy Sacz

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Nowy Sacz

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Kraków J. Paul II International Airport

Kraków J. Paul II International Airport Find flybillet til Krakow Airport information Nyttig information om Krakow lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Krakow ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Krakow ?,...

Overnatning i Nowy Sacz

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Nowy Sacz

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Nowy Sącz set fra en drone

Nowy Sącz Videoguide Om Nowy Sącz Se Nowy Sącz fra oven i denne flotte rejsevideo, byen i fugleperspektiv. Find rejser til Nowy Sącz Find de billigste rejser og ophold Hvordan kan man komme til Nowy Sącz ? Turist i Nowy Sącz Vejret og vejrudsigten for Nowy...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Nowy Sacz”

Byen har mange interessante historiske steder, blandt andet en af ​​de største markedspladser i Europa efter Krakow, det sene 19 århundrede Ratusz (rådhus) ligger centralt på pladsen.

 • Sankt Margrethe basilika, Bazylika kolegiacka Św. Małgorzaty er fra det 15. århundrede.
 • “Dom Gotycki” er et hus fra 1500 tallet der i dag huser det regionale museum.
 • Den gotiske franciskaner kirke.
 • Den store synagoge der blev opført i 1746 er i dag galleri “Galeria Dawna Synagoga”. Der er en mindetavle på facaden på polsk, hebraisk og jiddisch.
 • Restaurerede ruiner af den middelalderlige kongeborg fra det 14. århundrede. Den blev ødelagt i 1945 i slutningen af ​​2. verdenskrig, da den blev brugt som en tysk ammunitionslager og var stedet for masse henrettelser.
 • Resterne af den oprindelige bymurene.
 • Friluftsmuseum skansen (Sądecki Park Etnograficzny) hvor du kan se en landsby opbygget for at genskabe den oprindelige arkitektur, skikke og kultur fra regionen.
 • Stary Sącz (Det gamle Sącz) ligger 10 kilometer mod syd blev grundlagt i 1163, men er mindre end Nowy Sącz, også her kan du se en charmerende brostensbelagt markedsplads.

Gå ud i Nowy Sacz

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Nowy Sacz

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Nowy Sacz ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Nowy Sącz
  scattered clouds
  13.2 ° C
  14.2 °
  13.2 °
  64 %
  0.5kmh
  34 %
  man
  20 °
  tirs
  19 °
  ons
  16 °
  tors
  22 °
  fre
  26 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Nowy Sacz i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Malopolskie

  Regionen Malopolskie Indbyggere: 3227 (tus.), Areal: 15107 km2, Amter: 19, Kommuner: 181 Malopolskie er for nogen nok den mest spændende og flotteste region at besøge, en by overskygger alle de andre, nemlig Krakow. Krakow er placeret på UNESCOS liste over uvurderlige...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here