Indbyggere: 3227 (tus.), Areal: 15107 km2, Amter: 19, Kommuner: 181

Malopolskie er for nogen nok den mest spændende og flotteste region at besøge, en by overskygger alle de andre, nemlig Krakow. Krakow er placeret på UNESCOS liste over uvurderlige kulturmindesmærker, og byen er da også flot og kan måle sig med de fleste andre kendte europæiske storbyer, fra denne side kan du klikke dig videre til en nærmere omtale af Krakow.
Men regionen byder ikke kun på Krakow, faktisk ligger seværdigheder og spændende byer tæt i området, faktisk er det muligt at få en hel ferie til at gå med at besøge seværdighederne i Malopolskie. Jeg forsøger her at opliste de mest spændende steder og giver en kort beskrivelse og eventuelt et link til andre sider.

Største byer i regionen

Krakow
Tarnow
Nowy Sacz
Nowy Targ
Zakopane

Værd at besøge i regionen

Wieliczka saltminen beliggende ca 15 km fra Krakow SKAL besøges, minen er sammen med Krakow placeret på UNESCO listen over uvurderlige kulturmindesmærker. Minen hører til blandt de ældste og største miner af denne type. i en periode på 700 år er der blevet hentet 20.000.000 tons salt i minekomplekset hvor gangene i de 9 miner er over 300 km lange. Den øldste del af minen er åben for besøgende og her fører 4,5 km gang hen til fantastiske kapeller m.v der er blevet hugget i saltsøjler i 17 og 19 årh. Det er svært at beskrive denne fantastiske oplevelse, men kommer du forbi må du ikke snyde dig selv for denne.

Niepolomice beliggende ca 20 km fra Krakow er en lille by med et flot renoveret slot samt gotisk kirke fra 14 årh.

Dobczyce beliggende ca 25 km fra Krakow er en by beliggende ved Raba floden med flot beliggende slotsruin fra 14 årh.

Myslenice beliggende ca 30 km fra Krakow er et yndet udflugtsmål for Krakows borgere. Byen er beliggende ved Raba floden, værd at se er kirken fra 15 årh. og de mange middelalderhuse.

Kalwaria Zebrzydowska beliggende ca 35 km fra Krakow har en stor religiøs betydning og pilgrimme i stor tal kommer hertil. Et klosterkompleks blev bygget her i starten af 1600 tallet. Spredt ude omkring i bakkerne finder du 40 små kirker og kapeller. De ligger langs vejen der fører til pilgrimskirken og symboliserer jesus vej til korset.

Wadowice beliggende ca 50 km fra Krakow er hvor vel nok den mest kendte polak er født, nemlig pave John Paul II. Han er født og levede sin ungdom her i byen og i nærheden af kirken fra det 15 årh. finder du pavens hjem der nu er museum.

Oswiecim , eller Auscwitz, beliggende ca 70 km fra Krakow er center for kemisk industri samt metalindustri. Det er dog desværre nok nazityskland der sørgede for at få byen kendt i den ganske verden iden den berygtede koncentrationslejr Auscwitz lå her. Mere en 4 mio mennesker fra 28 nationer mistede livet i denne lejr. Fra 1942 hvor lejren arbejdede på højtryk mistede op til 24.000 mennesker dagligt livet i gaskamrene. Et besøg i lejren er en uhyggelig oplevelse og absolut ikke for folk med sarte nerver.

Ojcow, beliggende 24 km fra Krakow med ruinerne af 1300 tals slot omkranset af Ojcowski nationalparken

Pieskowa Skala beliggende 27 km fra Krakow højt over Pradnik floden ligger et 1300 tals slot remodelleret i 1500 tallet, bemærk Herkules kølle, en karakteristisk klippeformation.
Hvis du skal til Czestochowa er det værd at besøge borgruinerne der ligger på vejen fra Krakow til Czestochowa, kør omkring Ogrodzieniec , Mirow , Bobolice og Olsztyn.

Czestochowa er pilgrimmenes by der her valfarter til maleriet af “den sorte madonna”. Klosteret kan dateres tilbage til 1300 tallet men blev ødelagt under husitterkrigen i 1430. Klosteret er mål for millioner af pilgrimme hvoraf den største dag er den 15 august hvor processioner med op til 50.000 deltagere kommer til byen.

Chocholow er en fredet by belliggende syd for for ikke langt fra Zakopane, husene i byen er bygget af tykke træstammer.

Mere om regionens byer

Białka Tatrzańska

Białka Tatrzańska Guide Om Białka Tatrzańska Bialka Tatrzanska er et populært polsk feriested i det sydlige Polen. Bialka ligger 15 km fra Nowy Targ og 20 km fra Zakopane, som er det største turistcenter i regionen. Det højest beliggende område af...

Bochnia

Bochnia Guide Om Bochnia Bochnia (tysk: Salzberg) er en by med cirka 30.000 indbyggere ved floden Raba i det sydlige Polen. Byen ligger midt imellem Tarnów og delstatens hovedstad, Kraków. Bochnia er mest kendt for sin saltmine påbegyndt i 1248. Bochnia er...

Brzesko

Brzesko Guide Om Brzesko Brzesko er en by i det sydlige Polen med cirka 17.000 indbyggere. Den ligger cirka 25 kilometer vest for Tarnów og 50 kilometer øst for den delstatens hovedstad, Krakow. Historisk set var byen genstand for forskellige ejendomme siden...

Brzeszcze

Brzeszcze Guide Om Brzeszcze Brzeszcze er en by med cirka 12.000 indbyggere i det sydlige Polen, nær Oświęcim. Byens historie går tilbage til det 15. århundrede, og den blev sandsynligvis grundlagt af flamske nybyggere. Den første dokumenterede omtale af Brzeszcze kommer fra...

Bukowina Tatrzanska

Bukowina Tatrzanska Guide Om Bukowina Tatrzanska Bukowina Tatrzanska ligger inden for Skalne Podhale i en højde af cirka 1.000 meter over havets overflade. ikke langt fra Bukowina ligger de kendte skisportsteder Zakopane og Bialka. Bukowina Tatrzanska er et ideelt sted at...

Mere om Polen

Polen

Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here