Om Lodz

Łódź er en by i Polen, 120 km sydvest for Warszawa. Byen er Polens 3 største by med næsten 700.000 indbyggere. Łódź er hovedstad i delstaten Łódzkie.

Byen er kendt for tekstilindustri og kaldes også for Polens Manchester. Filmindustrien har også en fremtrædende plads i byen ligesom Łódź er et vigtigt videnskabeligt og udddannelses centrum med universitet og mange skoler. Byen er kendt for den næsten 5 kilometer lange hovedgade, Ulica Piotrkowska.

Lodz historie

Łódź er første gang nævnt i det 14. århundrede, Lodz fik byrettigheder i 1798. Under første verdenskrig blev byen besat af tyskerne. I 1919 kom Łódź tilbage til Polsk kontrol, men blev besat af Tyskland mellem 1939 og 1944 hvor byen fik navnet Litzmannstadt. Der blev oprettet en ghetto for jøder og omkring 200.000 jøder blev myrdet under anden verdenskrig.

Find rejser til Lodz

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Lodz

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Łódź Władysław Reymont Airport

Łódź Airport Find flybillet til Łódź Airport information Nyttig information om Łódź lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Łódź ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Łódź ?, se kort og hvor...

Lufthavn, Warszawa Chopin Airport

Warszawa Chopin Airport Find flybillet til Warszawa Chopin Airport information Nyttig information om Warszawa Chopin lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Warszawa ? sammenlign priserne. Hvor ligger Warszawa Chopin lufthavnen ?, se...

Lufthavn, Warszawa Modlin Airport

Warszawa Modlin Airport Find flybillet til Warszawa Modlin Airport information Nyttig information om Warszawa Modlin lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Warszawa ? sammenlign priserne. Hvor ligger Warszawa Modlin lufthavn ?, se...

Overnatning i Lodz

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Lodz

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Lodz”

Gå en tur igennem Lagiewniki Park

Lagiewniki Park er hjemsted for den største skov indenfor en europæisk bys grænser, så der er masser af stier at udforske. Du kan enten tage på cykel- eller løbetur rundt i parken, hvis det frister, eller tage din elskede i hånden og nyde en stille og rolig gåtur i den dejlige natur. Her kan du næsten snyde dig selv til at tro, at du ikke længere befinder dig i byen. Parken byder på adskillige madsteder, hvis du nu skulle blive sulten – og øl er naturligvis også til at finde, hvis tørsten skulle indfinde sig. Husk bare på, at det er varm øl. Rund dagen af med en tur på hesteryg. Det vil være en oplevelse i verdensklasse.

Tag på tidsrejse på Museum of Cinematography

Hvis du er typen som elsker film og teater bør du planlægge et besøg til Lodz’ Museum of Cinematography. Museet spiller altid tegneserier rundt omkring, hvoraf mange er klassiske favoritter. Derudover vil du få mulighed for at se noget gammelt filmudstyr og lære mere om, hvilke teknikker der anvendtes når det lavedes film i gamle dage. Det er det perfekte sted, hvis man gerne vil fordybe sig i en anderledes del af historien.

Tag en tur langs Piotrkowska

Piotrkowska er en af verdens længste gågader og her vil du blive mødt med utallige butikker, parker, og kulturelle attraktioner som byder på et unikt indblik i den polske livstil. Gaden byder på skulpturer hist og pist samt et stort udvalg af butikker, så du ordentligt kan vindueskigge. Derudover er der også mange restauranter og barer at vælge imellem, hvis du skulle blive sulten eller tørstig, og utallige blomstersælgere rundt omkring. Alt i alt er Piotrkowska et fedt sted at hænge ud.

Muzeum Sztuki – Museum for moderne kunst

Łódź har et af de bedste museer for moderne kunst i Polen. Muzeum Sztuki har tre grene, hvoraf to (ms1 og ms2) viser samlinger af kunst fra det 20. og 21. århundrede. Den nyeste tilføjelse til museet, ms2 blev åbnet i 2008 i Manufaktura-komplekset. Museets unikke samlinger præsenteres på en ukonventionel måde: i stedet for et kronologisk opstilling af kunstens udvikling, er kunstværker, der repræsenterer forskellige perioder og bevægelser, arrangeret i en historie, der berører temaer og motiver. Den tredje gren af ​​Muzeum Sztuki, der ligger i et af byens mange industrilokaler, har også mere traditionel kunst, der præsenterer værker af europæiske og polske mestre som Stanisław Wyspiański og Henryk Rodakowski.

Helt ud i skoven – Las Łagiewnicki

Łódź har masser af grønne områder til rekreation. Skov og grønne områder dækker næsten 10% af byen. Las Łagiewnicki er den største skov inden for bygrænsen med et areal på 1.245 ha som er skåret igennem af et antal vandrestier, der krydser det kuperede landskab på den vestlige kant af Łódź Landskapspark. Skoven er rig på historie, og dens attraktioner inkluderer en fransiskansk kloster, der kan dateres tilbage til det tidlige 1700-tallet og to trækapeller fra det 17. århundrede. Den største af byens ialt 44 parker er Józef Piłsudski Park (188,21 ha) som er beliggende nær Łódź Zoo og byens botaniske have, dette store rekreative område er kendt som “Zdrowie”.

Den jødiske kirkegård

Den jødiske kirkegård på Bracka gaden er en af ​​de største af sin art i Europa, kirkegården blev oprettet i 1892. Efter invasionen af ​​Polen af ​​Nazi-Tyskland i 1939 blev denne kirkegård en del af Łódź ghetto. Mellem 1940 og 1944 fandt der cirka 43.000 begravelser sted på kirkegården. I 1956 blev der opført et monument af til minde om ofrene for Łódź Ghetto. Kirkegården har et areal på 39,6 ha. Den indeholder cirka 180.000 grave og cirka 65.000 mærkede gravsten og mausoleumer.

Gå ud i Lodz

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Lodz

Shop amok i Manufaktura

Det bedste eksempel på byfornyelse i Łódź er Manufaktura komplekset, der er et stort område i en tidligere bomuldsfabrik, der kan dateres tilbage til det nittende århundrede. Stedet, der var hjertet i Izrael Poznańskis industrielle imperium, er nu hjemsted for et indkøbscenter, adskillige restauranter, 4-stjernet hotel, multiplex-biograf, fabriksmuseum, bowling- og fitnessfaciliteter og et videnskabsudstillingscenter. Manufatura åbnedes i 2006 og blev hurtigt et centrum for kulturel underholdning og shopping

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Lodz ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Łódź
  clear sky
  27.7 ° C
  28.6 °
  26.6 °
  58 %
  5.7kmh
  0 %
  man
  27 °
  tirs
  30 °
  ons
  30 °
  tors
  30 °
  fre
  32 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5702

  Hvor ligger Lodz i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Lodzkie

  Regionen Lodzkie Indbyggere: 2643 (tus.), Areal: 18219 km2, Amter: 21, Kommuner: 177 Største byer i regionen Lodz Piotrkow Trybunalski Belchatow Radomska Kutno

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here