Om Lancut

Łańcut (tysk: Landshut) med cirka 18.000 indbyggere ligger i det  er en by i det sydøstlige Polen i den subkarpatiske region.

Før anden verdenskrig havde Lancut et jødisk samfund, der udgjorde omkring en tredjedel af byens befolkning. I 1939 var der 2750 jøder i Lancut. I 1942 begyndte de tyske besættelsestropper transport og likvidering af hele det jødiske samfund og meget få af byens jøder overlevede besættelsen.

Den sidste ejer af Łańcut, Alfred Antoni Potocki, var en af ​​de rigeste mænd i datidens Polen og han lavede en stor kunstsamling i løbet af hans levetid. Før den røde hær nåede frem til Lancut i 1944, lastede han et specielt chartret tod med 11 jernbanevogne der førte hans mest værdifulde ejendele og kunstgenstande til Wien. De fleste af værdigenstandene blev solgt til finansiering af hans livsstil.

Lancut er kendt for musikfestivalen der har været en årlig begivenhed siden 1961. Festivalen er en serie af moderne og klassisk musik koncerter med deltagelse af kendte europæiske solister, ensembler og kor.

Find rejser til Lancut

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Lancut

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Rzeszów–Jasionka Airport

Rzeszów–Jasionka Airport Find flybillet til Rzeszów Airport information Nyttig information om Rzeszów lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Rzeszów ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Rzeszów ?, se kort og hvor...

Overnatning i Lancut

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Lancut

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Lancut”

 • Slottet Łańcut, også kaldet Potocki paladset blev bygget i 1628–1641 af Stanisław Lubomirski, ombygget i 1894 – 1903 i fransk neo barok byggestil. På slotsområdet er der en park med et lille romantisk slot, et vognhus med en samling vogne og et pensionat i engelsk stil.
 • Łańcut-synagogen std færdig i 1761. Tyske tropper forsøgte i 1939 at brænde synagogen ned, men blev forhindret af grev Alfred Antoni Potocki.
 • Sognekirken på Farna gaden stammer fra det 15. århundrede. Kirken blev ombygget i 1884 – 1900

Gå ud i Lancut

 

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Lancut

 

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Lancut ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Łańcut
  clear sky
  8.1 ° C
  8.1 °
  6.8 °
  90 %
  1kmh
  0 %
  tirs
  18 °
  ons
  15 °
  tors
  20 °
  fre
  21 °
  lør
  20 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Lancut i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Podkarpackie

  Regionen Podkarpackie Indbyggere: 2286 (tus.), Areal: 17926 km2, Amter: 21, Kommuner: 160 Rzeszow er udgangspunkt for udflugter i Karpaterne. Et af polens mest attraktive udflugtsmål er området beliggende i den sydøstlige del af regionen, fra Rzeszow mod grænsen til Slovakiet og...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here