Indhold: Guide, Rejsetilbud, Terminaler, Turistinformation, Shopping, Vejrudsigt

Cityguiden hjælper dig til at finde det bedste i byen

polennu.dk - Nyheder fra Polen på dansk

Bliv klogere på polennu.dk

Om Karpacz

Karpacz (tysk: Krummhübel) er en smukt beliggende i den østlige del af Karkonosze bjergene, byen er et populært feriemål, kurby og vintersports sted. Byen består af flere dele Wilcza Poreba, Ploczki, Skalne Osiedle og Karpasz Gorny der tilsammen har en veludviklet turist infrastruktur.

Karpacz ligger i en højde af 500 – 885 meter ved foden af Sniezka, Karkonosze bjergenes højeste punkt 1603 meter. Byen er een lang by der ligger op ad bjerget langs en ca 7 km lang snoet vej der løber gennem centrum af byen. Byen har under normale forhold sne ca 95 dage årligt. Når det ikke er sne der tæller ligger byen i en fantastisk natur med en vegetation som ligner den der findes i alperne. Området omkring Karpasz er en del af Karkonosze Nationalparken etableret i 1958. Fra byen udgår en lang række afmærkede vandrestier.

Karpacz historie

De første der opdagede regionen var valloner der kom hertil for at søge efter guld og ædle stene , i slutningen af 1300 tallet var der miner i Lomnica og Lomniczka dalene. Senere var der skovdrift i området og de ryddede områder gav plads til fårehold. 30 års krigen fra 1618 – 1648 betød nedgangstider for mineindustrien og de fleste af indbyggerne gik over til fårehold.

I 1622 ankom de første emigranter på grund af religions forfølgelse til området. De Bøhmiske protestanter grundlagde Karpacz Gorny i 1635. Disse emigranter samlede urter og startede med at lave medikamenter af disse som snart nåede byer langt fra Karpacz. I begyndelsen af 1700 tallet grundlagdes et mesterlaug bestående af 30 laboranci som disse lærde kaldtes. Indtil 1790 produceredes ca 200 medikamenter , men efter at der blev indført administrative restriktioner blev produktionen skåret ned til 46.

Fra 1843 blev der ikke optaget nye medlemmer i lauget og i 1884 døde det sidste laugsmedlem August Zoefel.
Op igennem 1800 tallet øgedes antallet af turister til regionen gradvist , tagende sin begyndelse allerede i 1700 tallet med pilgrimsfærde til Laurentius kapellet på toppen af Sniezka , i midten af 1800 tallet blev den nye turistattraktion den Norske stavkirke der blev bragt til byen fra Vang.

Efter byen fik jernbaneforbindelse med Jelenia Gora i 1895 øgedes antallet af turister ganske betragteligt og omkring 1900 var der en eksplosiv vækst i antallet af både sommer- og vinter turister.

Skiferie i Karpacz

Karpacz er et fredfyldt skisportssted med en utrolig smuk beliggenhed i sudeterbjergene, Karpacz ligger i det hjørne af Polen der støder op til Tjekkiet og Tyskland, så transporttiden fra Danmark er til at overse, der er motorvej hele vejen gennem Tyskland fra Rostock til den Tysk/Polske grænse.

I Karpacz finder du 23 lifter, 3 løjper med snekanoner og 6 oplyste løjper.

Find rejser til Karpacz

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse til Karpacz ?

Hvordan kommer du til Karpacz

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Karpacz nærmeste lufthavn / terminal ?

Lufthavn, Wrocław Copernicus Airport

Wrocław Copernicus Airport Find flybillet til Wrocław Airport information Nyttig information om Wroclaw lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Wroclaw ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Wroclaw ?, se kort og...

Overnatning i Karpacz

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvor vil du bo i Karpacz ?

Turistinformation Karpacz

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

Tandlæger i Polen

Tandlæge i Polen Populære tandferie destinationer FAQ om tandlæge i Polen Tandlægerejser til Polen Vil du holde tandferie i Polen kan du herunder læse mere om Polen og de forskellige byer der er populære tandferie destinationer og du kan se mere om rejser...

“Must See i Karpacz”

 • Den norske stavkirke

Gå ud i Karpacz

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve i Karpacz ?

More

  Shopping i Karpacz

  Hvad er billigt i Polen ?

  Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

  I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

  Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

  Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

  Moms i Polen

  Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

  23 procent er den generelle momssats
  5 procent er momssatsen for fødevarer
  8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

  Åbningstider i forretninger

  Mandag til fredag 10 - 19
  Lørdag 10 - 14
  Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

  Åbningstider i indkøbscentre

  Mandag til fredag 10 - 21
  Lørdag 10 - 20
  Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

  Åbningstider på markeder

  Mandag til fredag 10 - 17
  Lørdag 10 - 14
  Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

  De bedste butikker i Karpacz ?

  More

   Hvordan er vejret i Karpacz ?

   Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

   Karpacz
   overcast clouds
   15.2 ° C
   17.9 °
   15.1 °
   70 %
   1kmh
   100 %
   man
   22 °
   tirs
   16 °
   ons
   20 °
   tors
   21 °
   fre
   21 °

   Hvad er kursen på polske Zloty ?

   Hvad er den polske zloty værd ?

   DKK - Danish Krone
   PLN
   1,5922

   Hvor ligger Karpacz i Polen ?

   Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

   Polen

   Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

   Dolnoslaskie

   Regionen Dolnoslaskie Fakta Indbyggere: 2973 (tus.), Areal: 19948 km2, Amter: 26, Kommuner: 169 Delstaten kan opdeles i 3 geografisk forskellige regioner startende med Oder lavlandet i nord efterfulgt af det bakkede område i midten af delstaten og sluttende med sudeterbjergene i den...

   LEAVE A REPLY

   Please enter your comment!
   Please enter your name here