Om Jurata

Jurata (tysk: Helaheide) er lille by der ligger ved Østersøen i det nordlige Polen, cirka 90 km fra Gdansk, 10 km fra Hel og 3 km fra Jastarnia. Det er lille by med kun 550 indbyggere. Jurata er kendt som Polens mest moderigtige badeby, der er flere femstjernede hoteller der ligger langs de to brede sandstrande (der er en strand på hver side af Hel halvøen). Byen har også masser af butikker, samt stilfulde caféer og barer.

Byen ligger på Hel halvøens smalleste punkt hvor afstanden mellem strandene på begge sider af halvøen kun er nogle få hundrede meter. 5 km nord for Jurata er halvøens højeste klit som er 23 meter høj. Ved Jurata er den højeste klit 15 meter høj.

Jurata kaldes den polske kysts perle. Selvom byen er domineret af overdådige hoteller og luksusboliger, er det stadig muligt at finde nogle to eller tre stjernede hoteller i byen. Det er i Jurata at Polens præsident har sin sommerresidens og mange berømte skuespillere og politikere ses også tit i Jurata.

I begyndelsen af ​​det sidste århundrede var der ikke noget Jurata, kun klitter, fyrretræsskove og en sandvej der førte til landsbyen Hel. Det var først i mellemkrigsårene at halvøen blev populær blandt kunstnere, politikere og velhavende folk som et moderigtigt feriemål.

Regionens helbredende klima og naturskønne landskab blev værdsat af en gruppe rigmænd der i 1928 oprettede et aktieselskab med navnet “Jurata”. Efter at de havde fået lejekontrakt på 150 hektar statsejet jord på Hel halvøen, begyndte de hurtigt at skabe en stor eksklusiv badeby.

Luksuriøse private villaer og hoteller blev bygget og på denne måde opstod den mest moderne del af Polen før 2 verdenskrig. Den første sommersæson blev åbnet i maj 1931.

Find rejser til Jurata

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Jurata

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Jurata

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Jurata

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Jurata”

 

Gå ud i Jurata

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Jurata

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Jurata ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5323

  Hvor ligger Jurata i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Pomorskie

  Regionen Pomorskie Indbyggere: 2198 (tus.), Areal: 18293 km2, Amter: 16, Kommuner: 123 Denne del af Polen består som Vestpommeren af flade landskaber og kystlinien ved Østersøen, her finder du også Polens nordligste punkt, Rozewice, med museum i fyrtårnet. Ved Leba finder du...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here