Hoteller og lejligheder i Zielona Gora

Hoteller og lejligheder i Zielona Gora

Overnatning i Zielona Gora

De bedste seværdigheder i Zielona Gora

Oplev det vestlige Polen og Zielona Gora. Hold ferie Polen der er et af europas billigste og mest spændende rejselande.

Find bedste overnatning i Zielona Gora

På kortet kan du se de forskellige muligheder for overnatning og du kan se aktuelle fra priser for hoteller og lejligheder.

Hvis du vil leje dig frem til transport i byen er der flere muligheder

Søg efter billigste muligheder

Lej en bil i Zielona Gora

Hvis du vil opleve byen og den omkringliggende region på egen hånd kan du for eksempel vælge at leje en bil under din ferie, det behøver ikke være dyrt at leje bil og det giver dig frihed til oplevelser i byen og regionen.

Oplevelser i Zielona Gora

Zielona Góra oversættes som “Green Mountain” på engelsk, så du kan forvente, at dette sted er højt oppe og meget grønt. Det er dog bare et navn, da byen faktisk ligger i en højde på kun 71 meter over havets overflade! Zielona Góra ligger i det vestlige Polen ikke langt fra den tyske grænse og er berømt for sine vingårde. På grund af sin beliggenhed er det nogle gange et af stoppestederne på jernbanen Warszawa til Berlin.

Zielona Góra er berømt for sin vin. Byens imponerende vinmuseum er stedet at besøge, hvis du brænder for vin. Den blev i 2008 flyttet til kældre specielt tilpasset til dette formål. Der er kun seks registrerede vingårde i Polen, og dette museum er den eneste permanente udstilling i Polen, der viser både vinens historie og spørgsmål relateret til vinkultur.

I centrum af Zielona Góra ligger den gamle byplads. Det omfatter det imponerende rådhus (Ratusz) i midten og masser af caféer, barer, butikker og restauranter omkring det. Dette er et godt sted at få styr på byen og se verden gå forbi, mens du nipper til en kop kaffe. Klokkerne ringer på timen, og du finder en masse turistinformation her, på tavler, på engelsk, polsk, russisk og tysk. For vinelskere kan du gå ind i det trendy Winiarnia Bachus, der har til huse i selve rådhuset.

Zielona Góra var en del af Tyskland indtil 1945, og hed tidligere Grunberg, så det er relativt nyt for den polske republik. Men det har været igennem mange historiske ændringer i sin lange historie. Tilbage i 1335 var Zielona Góra en del af Bøhmen og i 1526 blev den en del af det habsburgske imperium. Det bedste sted at få en detaljeret forståelse af byens historie er ved Zielona Góra Regional Muzeum.

Palmehuset i Zielona Góra er et unikt sted for byen og for Polen. Det indeholder Palmehuset, en imponerende bygning, der er 20 meter høj, har en spændende facade og inkluderer en hyggelig restaurant indeni. Men det går længere end det – det er også en have og en grøn park i hjertet af byen, som også rummer et akvarium inde med tropiske fisk, herunder piranhaer. Der er en sublim udsigt over byen fra Palm House og grønne områder rundt omkring.

 

Leave your comment
Comment
Name
Email