Hoteller og lejligheder i Zakopane

Hoteller og lejligheder i Zakopane

Overnatning i Zakopane

De bedste seværdigheder i Zakopane

Oplev det sydlige Polen og Zakopane. Hold ferie Polen der er et af europas billigste og mest spændende rejselande.

Find bedste overnatning i Zakopane

På kortet kan du se de forskellige muligheder for overnatning og du kan se aktuelle fra priser for hoteller og lejligheder.

Hvis du vil leje dig frem til transport i byen er der flere muligheder

Søg efter billigste muligheder

Lej en bil i Zakopane

Hvis du vil opleve byen og den omkringliggende region på egen hånd kan du for eksempel vælge at leje en bil under din ferie, det behøver ikke være dyrt at leje bil og det giver dig frihed til oplevelser i byen og regionen.

Oplevelser i Zakopane

Zakopane er en by beliggende i det yderste sydlige Polen, nær grænsen til Slovakiet. Det ligger i dalen mellem Tatra-bjergene og Gubałówka-bakken. Zakopane ligger 85 km syd for distriktshovedstaden Kraków, og derfra kan den nås med tog eller bus. Zakopane har en højde på 800-1000 meter over havets overflade. Zakopane er et centrum for Góral-kulturen og er uformelt kendt som “Polens vinterhovedstad”. Det er en populær destination for bjergbestigning, skiløb og kvalificeret turisme.

Zakopane besøges af over 250.000 turister om året. Om vinteren tiltrækkes turister til Zakopane for dets fremragende forhold for vintersport: alpint skiløb, langrend, snowboarding og skihop. Om sommeren kommer turister for at nyde vandreture, klatring og spelunking. Mange kommer for at opleve góral-kulturen, som er rig på dens unikke stilarter af mad, tale, arkitektur, musik og kostumer. Zakopane er især populær i vinterferien, som fejres i traditionel stil med danse, dekorerede hestetrukne kaner kaldet kuligs og lammesteg.

Når du føler dig træt af sport, skiløb, sne og kulde, tilbyder Zakopane dig en anden slags attraktion: gåtur langs Krupówki, den mest repræsentative gade i Zakopane. At gå en tur gennem Krupówki-gaden er en populær turistaktivitet. Denne gade er fyldt med butikker, restauranter, karnevalsforlystelser og kunstnere. Her kan du købe unikke Zakopane-souvenirs, såsom en oscypek eller en ciupaga. Mens du var der, skal du prøve grzaniec (gløgg, varm vin med krydderier og honning) eller góralska herbata z prądem (bogstaveligt talt: højland tes med elektricitet, som er en te med alkohol). Helt klart bør du prøve de traditionelle retter fra Podhale-køkkenet, som er kendt og elsket af folk fra hele Polen.

Om vinteren kommer tusinder til Zakopane for at stå på ski, især omkring jul og i februar. De bedste sneforhold er mellem januar og slutningen af ​​april, men nogle gange er Kasprowy Wierch åben for sejling i begyndelsen af ​​maj. De mest populære steder er Kasprowy Wierch, Nosal og Gubałówka Hill. Det polske skisportssted Zakopane har direkte adgang til 16 individuelle pister, der betjenes af 20 skilifter.

Zakopane har længe været og vil sandsynligvis længe forblive skimekkaet for både polske og udenlandske skiløbere. Når du først er der, vil du forstå, hvorfor Zakopane ejer titlen “Polens vinterhovedstad”. Udover at være en af ​​de største vintersportssteder i landet, er den også smukt beliggende i den sydlige del af Podhale-regionen, ved foden af ​​Tatra-bjergene ? så du kan beundre bjergenes mægtighed.

Leave your comment
Comment
Name
Email