Hoteller og lejligheder i Oswiecim

Hoteller og lejligheder i Oswiecim

Overnatning i Oswiecim

De bedste seværdigheder i Oswiecim

Oplev det sydlige Polen og Oswiecim. Hold ferie Polen der er et af europas billigste og mest spændende rejselande.

Find bedste overnatning i Oswiecim

På kortet kan du se de forskellige muligheder for overnatning og du kan se aktuelle fra priser for hoteller og lejligheder.

Hvis du vil leje dig frem til transport i byen er der flere muligheder

Søg efter billigste muligheder

Lej en bil i Oswiecim

Hvis du vil opleve byen og den omkringliggende region på egen hånd kan du for eksempel vælge at leje en bil under din ferie, det behøver ikke være dyrt at leje bil og det giver dig frihed til oplevelser i byen og regionen.

Oplevelser i Oswiecim

Auschwitz er det tyske navn for den polske by Oświęcim, som ligger cirka 50 kilometer vest for Krakow. I dag er det en by med cirka 40.000 indbyggere. I begyndelsen af ​​Anden Verdenskrig havde byen omkring 15.000 indbyggere, hvoraf over halvdelen var jøder. I dag, blandt alle Anden Verdenskrigs rædsler, er det navnet Auschwitz, der symboliserer det morads, som det ‘civiliserede’ Europa sank til i den tid. Nazisterne forsøgte at skjule de værste aspekter af det der blev udført der men deres bestræbelser var forgæves. Beviserne er tydelige nok til at alle kan se rædslerne i dag.

Oplevelsen af ​​at besøge Auschwitz og Birkenau kan variere utroligt afhængigt af, hvornår du kommer, og det er en vigtig faktor at huske på. En eftermiddag i juli når museerne er fyldt med besøgende fra hele verden kan det virke lidt uvirkelig. En kold og grå vintermorgen i februar kan dog fremkalde den uhyggelige sandhed om hvad der skete her, på en meget kraftfuld måde.

Da Tyskland invaderede Polen i september 1939, overtog den berygtede SS den polske hærkaserne i byen Oświęcim og omdannede den til en krigsfangelejr, som de kaldte ‘Auschwitz I’. Dette fængsel blev oprindeligt brugt til at holde politiske fanger, primært fra selve Polen. Lidt efter lidt forværredes forholdene dog, da tyske kriminelle blev bragt til lejren for at overvåge dens drift, og fangerne begyndte at blive grusomt tortureret, slået eller henrettet af selv de mindste årsager. Fanger begyndte at ankomme længere væk, efterhånden som årene skred frem, og i 1941 fandt den første massegasning sted i Auschwitz I. Da omfanget af Hitlers endelige løsning til at ødelægge jøderne og alle politiske fjender af nazismen begyndte at spille ud, ny lejr tæt på blev etableret Auschwitz II, også kendt som Birkenau som blev bygget i en meget større, næsten industriel skala, hvis formål blot var at udrydde og ødelægge resterne af så mange modstandere af det nazistiske regime så hurtigt som muligt. I alt af de omkring 1,3 millioner mennesker, der blev sendt til Auschwitz, døde 1,1 millioner der, inklusive 960.000 jøder, hvoraf over 850.000 blot blev gasset ved ankomsten. Auschwitz I og II vidner om Holocausts rædsler, og besøgende kan ikke undgå at blive bevæget af lejrene og bygningerne, der var vidne til sådanne rædsler.

Leave your comment
Comment
Name
Email