Hoteller og lejligheder i Krakow

Hoteller og lejligheder i Krakow

Overnatning i Krakow

De bedste seværdigheder i Krakow

Oplev det sydlige Polen og Krakow. Hold ferie Polen der er et af europas billigste og mest spændende rejselande.

Find bedste overnatning i Krakow

På kortet kan du se de forskellige muligheder for overnatning og du kan se aktuelle fra priser for hoteller og lejligheder.

Hvis du vil leje dig frem til transport i byen er der flere muligheder

Søg efter billigste muligheder

Lej en bil i Krakow

Hvis du vil opleve byen og den omkringliggende region på egen hånd kan du for eksempel vælge at leje en bil under din ferie, det behøver ikke være dyrt at leje bil og det giver dig frihed til oplevelser i byen og regionen.

Oplevelser i Krakow

Krakow, den næststørste by i Polen, byder på eventyrlige oplevelser med det store Wawel slot, Florianska gaden og markedspladsen. Mørke tider i byens nyere historie er tydelige i det jødiske ghetto-mindesmærke og Auschwitz-Birkenau koncentrationslejr og grønne områder som Planty Park.

Du kan ikke besøge Krakow uden at udforske blandingen af ​​gotisk, renæssance, rokoko og romansk arkitektur, som er det store Wawel slot. Det var hjemsted for de polske konger og dronninger indtil 1600-tallet og har også været brugt som en kaserne, et militærhospital og statsguvernørens officielle residens efter 1. Verdenskrig. Skjult bag de gamle mure på Wawel-slottet, kan den uden tvivl den vigtigste kirke i Polen findes tårnende højt med sine barokke og gotiske frontispicer. Der er så meget at se, fra klokketårnets skyhøje udsigtspunkter til de nationale krypter under hovedbasilikaen.

Det summende hjerte af den gamle bydel i Krakow, markedspladsen, er det sted, hvor alt liv har udspillet sig siden middelalderen. Kom her for at opleve de største seværdigheder og barer , caféer og restauranter på gaden. Som verdens ældste indkøbscenter, har Sukiennice eller Tøjhallen stået midt på Krakows markedsplads i århundreder. Det var engang fuld af internationale handlende, der solgte silke, krydderier, læder og voks under sin storhedstid i det 15. århundrede. Selvom det ikke er på din liste over, hvad du skal lave i Krakow at rode i souvenirs og madboder, så hold pause udenfor for at se den smukke renæssancearkitektur. Den røde murstensfacade og de store tvillingespir på St Mary’s Basilica er blevet symboler for byen. Basilikaen blev grundlagt i det 13. århundrede, men blev ødelagt under en mongolsk invasion, og dens forskellige erstatninger har været meget igennem, herunder et jordskælv, som ramte præsbyteriet i 1400-tallet.

Beliggende i gåafstand fra den gamle bydel, var det historiske jødiske kvarter i Krakow engang en separat by i sig selv, grundlagt i det 15. århundrede og betragtet som et jødisk mønstersamfund. Jøder blev tvangsflyttet til en ghetto, der var afspærret fra resten af ​​byen i 1941. I dag bevarer den en unik stemning med sine smuldrende boligblokke, flotte synagoger og kølige boheme ølsteder.

Leave your comment
Comment
Name
Email