Om Grunwald

Grunwald (tysk: Tannenberg) er stedet hvor middelalderens største slag mellem korsridderne og den PolskLitauiske hær, med 80.000 kombattanter, stod den 15 juli 1410. Slaget der er det vigtigste i den Polske historie er mindet med en mindepark hvor du finder det store Grunwald monument anlagt i 1966.

På vej op mod anlægget står også en 10 meter høj obelisk af stenene fra Grunwald monumentet i Krakow som blev sprængt i luften af tyskerne under 2den verdenskrig.

Selve Grunwald monumentet er et bundt metalrør der skal symbolisere de Polske krigeres lanser.

500 år efter middelalderens store slag fandt et nyt stort slag sted i nærheden af Grunwald. Ved begyndelsen af 1ste verdenskrig kunne den 8 Tyske arme ikke holde russerne stangen og havde måttet opgive store dele af Østpreussen. Den Tyske hærledelse aktiverede den pensionerede general Hindenburg som udarbejdede en plan der skulle indeslutte den Russiske 2den arme. Slaget kostede hver side næsten 13.000 dræbte og ca. 90.000 russere blev tilfangetaget. Den Russiske general Samsonow skød sig selv og Østpreussen blev genindtaget af Tyskerne.

Til minde om dette slag spenderede Olsztyneks indbyggere i 1927 et rigs monument. I 1934 blev Hindenburg bisat i et af de 8 sidetårne i monumentet. Kort før Russiske tropper ved 2den verdenskrigs afslutning nåede frem til monumentet blev Hindenburgs sarkofag overført til Marburg og monumentet blev sprængt i luften af de tyske tropper.

Find rejser til Grunwald

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Grunwald

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Grunwald

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Grunwald

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Grunwald”

 

Gå ud i Grunwald

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Grunwald

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Grunwald ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Grunwald
  overcast clouds
  18.3 ° C
  18.3 °
  18.3 °
  60 %
  2.2kmh
  100 %
  man
  19 °
  tirs
  22 °
  ons
  25 °
  tors
  25 °
  fre
  28 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5702

  Hvor ligger Grunwald i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Warminsko-Mazurskie

  Regionen Warminsko-Mazurskie Indbyggere: 1468 (tus.), Areal: 24203 km2, Amter: 19, Kommuner: 116 Det Polske søområde strækker sig i et langt bælte fra Vistulafloden i vest til den russiske grænse i nord og øst. Området er naturmæssigt meget varieret med smukke konturer...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here