Om Gorzow

Gorzow Wielkopolski (tysk: Landsberg an der Warthe) ligger i det vestlige Polen. De første optegnelser om Gorzow kan dateres tilbage til 1257 hvor Albrecht de Luge blev autoriseret til at anlægge en by med navnet Landisberch Nova.

Byens strategiske beliggenhed ved Warta floden betød at byen snart blev et meget vigtigt by, både omkring handel og fabrikation.
Igennem sin 700 årige historie er byen gentagne gange blevet voldsomt ødelagt af oversvømmelser, brande, krige og befolkningen er flere gange reduceret betragteligt på grund af pestepidemierne.

Tiden op imod 1ste verdenskrig var en af Landsberg, som byen hedder på tysk, bedste perioder. Her voksede byen langt uden for de middelalderlige bymure og der opførtes nye bolig- og industriområder ligesom byen blev forbundet med andre byer via jernbanenettet. Det var i denne periode at byen blev kendt som parkernes og havernes by.

2den verdenskrig blev tragisk for Landsberg. Den tyske garnison sprængte 2 broer over floden for at dække tilbagetrækningen og den røde hær satte hele den gamle bydel i flammer. Den 30 januar 1945 blev tyske Landberg til polske Gorzow og byen der er en af hovedbyerne i Lubuskie regionen har i dag 130.000 indbyggere.

Gorzow er beliggende i det område der kaldes “polens grønne lunge” og byen er omgivet af ntaurområder og nationalparker. Ca 50 kilometer fra Gorzow ligger europas største flagermusekoloni. Gorzow selv er en by med mange parker og grønne områder, de 12 parker dækker et areal på ialt 128 hektar.

Find rejser til Gorzow

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Kør selv bilferie til Gorzow Wielkopolski

Kør selv ferie til Gorzow Wielkopolski Oplev det vestlige Polen og Gorzow i egen bil eller MC. Tag på kør selv ferie til Polen der stadig er et af europas billigste rejselande. Sov godt i Gorzow Find inspiration til hvordan du kan...

Tog til Gorzow Wielkopolski

Togrejser til Gorzow Wielkopolski Praktiske oplysninger Ofte stillede spørgsmål Herunder kan du finde information om ankomst med tog, vi har indarbejdet et kort over togstationen i Gorzow så du kan se hvor stationen ligger i forhold til centrum. Er der direkte tog til...

Hvordan kommer du til Gorzow

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Poznań–Ławica Henryk Wieniawski Airport

Poznań–Ławica Airport Find flybillet til Poznań Airport information Nyttig information om Poznań lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Poznań ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Poznań ?, se kort og hvor...

Overnatning i Gorzow

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Hoteller og lejligheder i Gorzow Wielkopolski

Overnatning i Gorzow Find de bedste tilbud på overnatning og se listen med de højest ratede samt mest populære hoteller og lejligheder. Populære hoteller i Gorzow Hvad er det bedste hotel ? Se anmeldelser og hoteltips fra brugerne baseret på TrustYou anmeldelser...

Turistinformation Gorzow

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Gorzow”

Selvom centrum af Gorzów blev stærkt beskadiget under 2. verdenskrig, er der stadig mange interessante seværdigheder i byen.

 • Den store gotiske Jomfru Maria katedral, i røde mursten, stammer fra slutningen af ​​det 13. århundrede og er beliggende på den gamle markedsplads.
 • Bygningerne på den gamle markedsplads er hovedsageligt fra kommunisttiden, mange blev dog forskønnet i forbindelse med pave Johannes Paul II’s besøg i Gorzów i 1997.
 • Der er rigtigt mange parker og grønne områder i Gorzów og byen kaldes da også ‘parkernes og havernes by’. De mest interessante og opulære er Rosenparken udsigtområdet i Siemiradzki Park hvorfra der er en imponerende udsigt over sletterne og skoven syd for byen.
 • Museet for Lubusz regionen er opdelt mellem to udstillingssteder. Lagerhuset eller “Spichlerz” stammer fra 1700-tallet og ligger på venstre bred af Warta. Museet har ofte skiftende kunstudstillinger og en permanent samling af artefakter og fotografier, omkring byens historie. Museets anden del ligger på Warszawska gaden hvor du kan opleve en bred vifte af artefakter, lige fra portrætter af det 17. århundrede til våben, keramik og Biedermeier interiør til villaen.
 • Den jødiske kirkegård i Gorzów ligger i den vestlige kant af byen. Kirkegården blev vandaliseret i 1930’erne, men et antal grave er stadig intakte.

Gå ud i Gorzow

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Gorzow

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Gorzow ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Gorzów Wielkopolski
  overcast clouds
  16 ° C
  16 °
  16 °
  59 %
  0.9kmh
  100 %
  tirs
  20 °
  ons
  21 °
  tors
  26 °
  fre
  25 °
  lør
  18 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Gorzow i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Lubuskie

  Regionen Lubuskie Indbyggere: 1024 (tus.), Areal: 13984 km2, Amter: 12, Kommuner: 83 Rutebeskrivelser: E65 i sydlig retning Gorzow Wlkp - Zielona Gora Efter du er kommet igennem Gorzow Wlkp. fortsætter du i sydlig retning ad E65 mod Zielona Gora. Ca. 30 kilometer efter Gorzow...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here