Om Gierloz

Gierloz (tysk: Görlitz) her blev i 1353 bygget en jægerhytte, bestemt for jægere der skulle forsyne ridderordenens borg Rastenburg med vildt. I tiden mellem de 2 verdenskrige var stedet et yndet udflugtsmål for byboere.

I skoven finder du ruinerne af førerens østlige hovedkvarter, Wolfsschanze, området dækker 2,5 km2. Hovedkvarteret blev bygget i årene 1940 – 1944.

Der blev opført ialt 70 forskellige objekter hvoraf de kraftigste bunkere havde mellem 6 og 8 meter tykke vægge og lofter.

Førerens hovedbunker lå i den inderste spærrekreds af ialt 3. Spærrekredsene var omgivet af et stort minefelt hvor man efter krigsafslutningen fjernede 55.000 miner. Omkring bunkeren var der endvidere utallige flakstillinger der skulle beskytte mod flyverangreb. Førerhovedkvarteret havde egen jernbanestation og egen flyveplads. Over området blev spændt camouflagenet der blev skiftet alt efter årstiden.

Det var her i Wolfsschanze at det mislykkede attentat mod Hitler fandt sted den 20 Juli 1944. På stedet for det mislykkede attentat blev der den 20 juli 1992 opsat en mindeplade med polsk og tysk tekst lydende:
“Her stod barakken hvor Claus Schenk Graf von Stauffenberg den 20 juli 1944 udførte et attentatforsøg mod Adolf Hitler. Han og mange andre der havde vendt sig mod det nationalsocialistiske diktatur betalte med deres liv.”

Den 20 november 1944 forlod Hitler for sidste gang Wolfsschanze og anlægget blev overdraget til staben for 4 arme, den 24 januar 1945 blev anlægget sprængt i luften af tyskerne inden tilbagetrækningen mod vest.

Find rejser til Gierloz

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Gierloz

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Gierloz

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Gierloz

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Gierloz”

 

Gå ud i Gierloz

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Gierloz

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Gierloz ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Gierłoż
  overcast clouds
  11.1 ° C
  11.1 °
  11.1 °
  71 %
  4.9kmh
  98 %
  man
  8 °
  tirs
  13 °
  ons
  14 °
  tors
  20 °
  fre
  18 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Gierloz i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Warminsko-Mazurskie

  Regionen Warminsko-Mazurskie Indbyggere: 1468 (tus.), Areal: 24203 km2, Amter: 19, Kommuner: 116 Det Polske søområde strækker sig i et langt bælte fra Vistulafloden i vest til den russiske grænse i nord og øst. Området er naturmæssigt meget varieret med smukke konturer...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here