Om Frombork

Frombork (tysk: Frauenburg) med ca 26.000 indbyggere ligger malerisk ved havet og er nok mest kendt for Nicolaus Kopernicus der boede i byen i 2 perioder 1512-16 og igen 1522-43, efter sin død blev han begravet i katedralen.

Frombork historie

Frombork er blevet grundlagt omkring 1278 , hvor byen er beskrevet i dokumenter af biskop Gerko Fleming. Byen fik byrettigheder den 8 juli 1310. I årene 1329 – 1388 byggede man en katedral i byen og i begyndelsen af 1400 tallet havde man fået bymur med tårne. Byens indbyggere levede hovedsageligt af fiskeri og landbrug. Siden 1400 tallet har der været fiskerihavn i byen og i 1564 byggede man et fiskemarked.

Byen led alvorligt under de mange krige der har været i området, i 1414 under krigen mellem Polen og korsridderne blev byn plyndret og brændt, under 13 års krigen blev byen besat af Tjekkiske tropper. I 1520 blev byen påny ødelagt under krigen mod Brandenburg.

I 1626 var det Svenskernes tur til at hærge Frombork , svenskerne plyndrede byen bl.a. manuskripter af Kopernicus. I 1655 – 1660 blev byen igen plyndret , endnu en gang i 1701 under den nordiske krig gik det hårdt ud over Frombork. Derfefter havde byen ca 100 år i fred og ro til genopbygning inden dele af byen blev ødelagt under Napoleonskrigene fra 1807 – 1809.

Efter byen fik jernbane i 1889 gik det fremad økonomisk for byen, der dog led voldsomt under 2den verdenskrig hvor ca 80 % af byen blev beskadiget.

Find rejser til Frombork

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Frombork

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Gdańsk Lech Wałęsa Airport

Gdańsk Airport Find flybillet til Gdańsk Airport information Nyttig information om Gdańsk lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Gdańsk ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Gdańsk ?, se kort og hvor...

Overnatning i Frombork

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Frombork

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Frombork”

Katedralen

Opført i årene 1329 – 1388 er et gotisk mesterværk. Kirken er en 3 skibet kirke og er 96 meter lang. Indendøre er kirken et orgie i udsmykning fra forskellige århundreder , her finder du således både barok og rokoko elementer. Sidealteret er sen renaissance og de flotte træskærearbejder er i barok. Hovedalteret i sort , hvid og rosa marmor er lavet i 1748 – 1750. I sideskibet finder du et sengotisk alter fra 1504 der oprindeligt var hovedalter. Det barokke orgel er fra 1684. Nicolaus Kopernicus er begravet i domkirken og der er ligeledes opsat en mindetavle i kirken.

Katedralhøjen

Katedralen er omgivet af en borg og hele komplekset betegnes katedralhøjen. Hele bygningskomplekset på katedralhøjen er opført i 13 og 1400 tallet hvor stedet forvandeles til en stærk fæstning med forsvarsmur og tårne , selve byen var kun beskyttet af jordvolde. I det nordvestlige hjørne finder du Kopernicustårnet der er planetarium med forestillinger flere gange dagligt. Egetræet i midten af gården er ca 800 år gammelt og har en diameter på 6,30 meter.

Biskoppens palads

I det sydøstlige hjørne ligger biskoppens palads opført i gotisk barok oprindeligt opført i midten af 1500 tallet. Bygningen er senre ombygget flere gange. I 1945 blev bygningen ødelagt for så at blive rekonstrueret i 1969. I dag huser bygningen Kopernicus museet.

Gå ud i Frombork

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Frombork

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Frombork ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Frombork
  clear sky
  6.2 ° C
  6.2 °
  6.2 °
  73 %
  5.6kmh
  0 %
  tirs
  6 °
  ons
  12 °
  tors
  19 °
  fre
  16 °
  lør
  12 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Frombork i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Warminsko-Mazurskie

  Regionen Warminsko-Mazurskie Indbyggere: 1468 (tus.), Areal: 24203 km2, Amter: 19, Kommuner: 116 Det Polske søområde strækker sig i et langt bælte fra Vistulafloden i vest til den russiske grænse i nord og øst. Området er naturmæssigt meget varieret med smukke konturer...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here