Om Darlowo

Darlowo (tysk: Rügenwalde) er beliggende på den Polske Østersøkyst ved Wieprzaflodens udmunding og byen har i dag ca 16.000 indbyggere. Det er en af de hyggeligste og mest interessante af de Polske byer langs kysten , specielt for danskere er byen interessant idet Kong Erik af Pommern levede sine sidste 10 år i byen. Han ligger begravet i en sarkofag i Mariakirken.

I de ældste optegnelser refereres til Terra Dirlova der formegentlig henviser til et fort i træ og ler. Indbyggerne i 1000 tallets Darlowo levede af søfart , fiskeri , vævning og andre former for håndværk. Fortet der kaldtes Dyrlowo samt landsbyen var en del af det Vest pommerske hertugdømme. I sidste halvdel af 1200 tallet var byen regeret af hertugen af Rügen der gav den navnet Rügenwalde. Dette fremgår af dokumenter skrevet i 1271 som gav en del land i nærheden af byen til Cistercinermunke.

Darlowo historie

I 1347 efter en kort periode hvor byen var okkuperet af Brandenburgere blev byen overtaget af Boguslaw V. I 1352 påbegyndtes byggeriet af et fort , sæde for Hertugen af Slupsk. På denne tid begyndte Darlowo også at få kontakt med Hanse unionen hvilket betød økonomisk fremgang for byen og havnen , i 1412 blev byen så fuldgyldigt medlem af Hanse unionen.

I 1382 fødtes Boguslaw som ældste søn af Hertug Warcislaw VII og Mary af Mecklenburg. Han blev den 17 Juni 1397 udråbt til Konge af Danmark, Sverige og Norge som Kong Erik VII. Kong Erik af Pommern døde den 4 april 1459 og er begravet i Mariakirken sammen med hans talisman – den gyldne due.

Den sidste hertug af Vestpommern var Boguslaw XIV som døde i 1637 , hvorefter slottet regeredes af hans kone Elisabeth som døde i 1653 hvorefter slottet blev overtaget af Hohenzollerne. Pest og store brande hærgede Darlowo i 1670 og 1722 hvilket betød alvorlig tilbagegang for byen.

Under Napoleonskrigene var havnen lukket for Engelske skibe hvilket betød at indbyggerne kunne udnytte situationen og smugle Engelske luksusvarer, dette bevirkede at flåden af skibe i Darlowo i 1872 var dobbelt så stor som i Kolobrzeg.

Efter 2den verdenskrigs afslutning stod næsten alle bygninger i Darlowo intakte og allerede i slutningen af 1945 var 6 skibe officielt registreret i Darlowo. Forøvrigt var det første udenlandske skib i Darlowos havn efter 2den verdenskrig et Dansk skib “Helene”.

Erik af Pommern

I 1382 fødtes Boguslaw som ældste søn af Hertug Warcislaw VII og Mary af Mecklenburg. I 1388 var der stor opstandelse på slottet i Darlowo, Dronning Margrethe I af Danmark havde, efter hendes egen søns død, besluttet at adoptere den unge Hertug Boguslaw, idet han var søn af hendes søster. I begyndelsen af 1388 sejlede hertugen til Roskilde med den unge Boguslaw for at han kunne komme i kongelære ved hoffet i Roskilde, hans navn blev ændret til det mere skandinavisk klingende Erik.

Han blev den 17 Juni 1397 udråbt til Konge af Danmark, Sverige og Norge som Kong Erik VII. Efter Dronning Margrethe I død i 1412 blev Erik således hersker over hele Skandinavien. Han blev senere involveret i dyre krige som betød stigende opposition mod ham. Under hele hans regeringstid forsøgte han at generobre Slesvig, besejre Gotland, Estland og Litauen samt bryde Hanse unionens monopol på handel i Østersøregionen. Han byggede forte og borge på strategiske punkter fra sundet til Visby. Men stadig var oppositionen mod ham voksende. Han blev sat af den Danske trone i 1439, den Svenske i 1441 og fra den Norske trone i 1442.

Fra da af startede Erik med at genere Danske og Svenske byer og han stod bag piratangreb på Skandinaviske skibe, han er også kendt som “Østersøens sidste viking”. I 1449 vendte han tilbage til Darlowo hvor han udvidede slottet og efterfulgte Boguslaw IX som Hertug af Slupsk.

Find rejser til Darlowo

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

Hvordan kommer du til Darlowo

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Szczecin–Goleniów Solidarity Airport

Szczecin–Goleniów Airport Find flybillet til Szczecin Airport information Nyttig information om Szczecin lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Szczecin ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Szczecin ?, se kort og hvor...

Overnatning i Darlowo

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Darlowo

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Darlowo”

Generelt er Darlowo en af de bedst bevarede Pommerske byer når det drejer sig om middelalder by projektering. I byen har mange bygninger overlevet 2den verdenskrig, du finder bygninger fra 1600, 1700 og 1800 tallet.

De Pommerske fyrsters slot

Stammer oprindeligt fra 1300 og 1400 tallet men er ombygget flere gange. I dag er der museum på slottet og blandt de permanente udstillinger er der Pommersk kunst, Østasiatisk kunst, møbeludstilling m.m.

Mariakirken

I bymidten finder du Mariakirken hvor Kong Erik af Pommern er begravet. Kirken er oprindeligt opført i midten af 1300 tallet. Kirken 60 meter høje tårn dominerer byen.

Rådhuspladsen

Byens gamle markedsplads med renaissance og barok bygninger. Byens rådhus er opført i barok byggestil efter at en brand ødelagde det tidligere rådhus i 1722.

Byporten

Den gotiske byport i sten, kaldet den høje port, er den eneste af de gamle byporte der har overlevet.

Gå ud i Darlowo

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Darlowo

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Darlowo ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Darłowo
  scattered clouds
  20.1 ° C
  20.1 °
  20.1 °
  55 %
  3.5kmh
  34 %
  man
  20 °
  tirs
  21 °
  ons
  22 °
  tors
  23 °
  fre
  24 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5702

  Hvor ligger Darlowo i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Zachodniopomorskie

  Regionen Zachodniopomorskie Indbyggere: 1734 (tus.), Areal: 22902 km2, Amter: 18, Kommuner: 114 Kommer du med færge til Polen er dette område det første du stifter bekendskab med, Swinoujscie har en stor færgeterminal med forbindelser til København, Rønne og Ystad. Delstaten du er...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here