Om Ciechocinek

25 kilometer syd for Torun ligger en af Polens mest kendte kurbyer nemlig Ciechocinek med ca 12.000 indbyggere.

Efter befrielsen den 21 januar 1945 reaktiveredes kuropholdene ganske hurtigt, byen var , heldigt nok , sluppet nogenlunde ubeskadiget gennem krigen. Badene og jernbanestationen var ubeskadigede på trods af tyskernes forsøg på at sprænge dem.

Fra 1950 genoptages behandlinger i fuldt omfang året rundt og i dag er Ciechocinek et must hvis du er på disse kanter, byens kaldes ikke uden grund for perlen blandt Polske kurbyer.

Ciechocinek historie

Ciechocinek´s historie går langt tilbage, i 1235 underskrev den Mazuriske Prins Konrad et dokument der overdrog 2 saltværker til korsridderne som til gengæld skulle stå for saltleverancer til hoffet og biskoppen.

Efter Polens 1ste deling kom Ciechocinek under Østrigsk herredømme og der blev indledet et projekt der skulle udvinde salt fra de saltholdige kilder.

Det vigtigste år i Ciechocineks historie er dog i 1836 da der blev installeret 4 kobberbadekar i byen kro, byen får snart ry for at være en god kurby og deciderede kurbade opstår samtidig med at antallet af både kurgæster og kar øges drastisk. 1867 markerer endnu et vigtigt år i Ciechocineks historie, da åbner jernbanelinien mellem Warszawa og Bydgoszcz.

I 1872 bygges dæmninger. I årene herefter vokser byens popularitet som kurby, folk strømmer til byen for at nyde livet i de skønne parker og på byens mange små torve og pladser. I 1916 får Ciechocinek byrettigheder. Efter 1ste verdenskrig blev kurstederne overtaget af den Polske stat der restaurerede de installationer der var blevet ødelagt under krigen. Op igennem 1930erne transformeres Ciechocinek til en “haveby”. Zygmunt Hellwig er navnet på arkitekten bag ved byens blomsterflor, blomsteruret og de mange parker.

Efter 2den verdenskrigs udbrud fik byen navneforandring til Hermannsbad, tyskerne omdannede byen til et stort militærhospital, byen fungerede dog stadig som kurby men forbeholdt tyske statsborgere.

Find rejser til Ciechocinek

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Ciechocinek

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Bydgoszcz I. J. Paderewski Airport

Bydgoszcz Airport Find flybillet til Bydgoszcz Airport information Nyttig information om Bydgoszcz lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Bydgoszcz ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Bydgoszcz ?, se kort og hvor...

Overnatning i Ciechocinek

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Ciechocinek

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Ciechocinek”

 

Gå ud i Ciechocinek

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Ciechocinek

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Ciechocinek ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Ciechocinek
  clear sky
  14.3 ° C
  14.3 °
  10.9 °
  48 %
  1.1kmh
  0 %
  ons
  17 °
  tors
  22 °
  fre
  24 °
  lør
  16 °
  søn
  11 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Ciechocinek i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Kujawsko-Pomorskie

  Regionen Kujawsko-Pomorskie Indbyggere: 2.100 (tus.), Areal: 17970 km2, Amter: 19, Kommuner: 144 Denne del af Polen er ganske interessant med en mængde historie , det var bl.a. her i regionen at korsridderne huserede i middelalderen. Største byer i regionen : Bydgoszcz Torun Grudziadz Wlochawek Inowroclaw

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here