Om Chrzanow

Chrzanów er en by i det sydlige Polen med cirka 39.000 indbyggere.

Det er umuligt at fastslå en nøjagtig dato for grundlæggelsen af byen. En fæstning eksisterede på stedet, som senere blev ombygget til et fort. De tidligste dokumenter, der bekræfter eksistensen af Chrzanów fortet stammer fra slutningen af det 12. århundrede. I anden halvdel af 1200-tallet blev Chrzanów forenet med hertugdømmet Krakow. Byen Chrzanów fik rettigheder efter Magdeburger retten i midten af det 14. århundrede.

Find rejser til Chrzanow

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Chrzanow

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Kraków J. Paul II International Airport

Kraków J. Paul II International Airport Find flybillet til Krakow Airport information Nyttig information om Krakow lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Krakow ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Krakow ?,...

Overnatning i Chrzanow

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Chrzanow

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Chrzanów video med seværdigheder

Chrzanów Videoguide Om Chrzanów Se video med seværdigheder i Chrzanów i denne flotte rejsevideo til inspiration for et besøg i byen. Find rejser til Chrzanow Find de billigste rejser og ophold Hvordan kan man komme til Chrzanow ? Turist i Chrzanow Vejret og vejrudsigten for Chrzanow Hvad...

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Chrzanow”

 • St. Nicholas-kirken, sandsynligvis konstrueret i slutningen af ​​det 13. og 14. århundrede. Den nuværende kirke blev oprettet ved omfattende genopbygning i 1912-1914. Indretningen består af flere interessante altre med gamle malerier, smukke maleriske glasvinduer fra 1914, storslået lysekrone fra 1930’erne og mange andre interessante historiske genstande.
 • Loewenfeld-mausoleum, bygget i 1898-1900 i neo-klassisk stil efter et design af Teodor Talowski. Kapellet er mausoleum for de sidste ejere af Chrzanów, Loewenfeld.
 • Markedsplads med boliger fra slutningen af ​​det 18. og 19. århundrede. Den mest interessante af dem er sandsynligvis et to-etagers, Art-Nouveau-hus på 1905-1907 i nummer 13. Facaden er af glaserede mursten, der er overdådigt dekoreret med diverse ornamenteringer.
 • Sejr og frihedsmonumentet ved Tysiąclecia pladsen fremstillet af billedhuggeren Marian Konarski. Det blev rejst i 1971 til minde om beboerne i Chrzanów, der faldt under 2. verdenskrig.
 • Paladset fra det 16. århundrede, nu Chrzanów-museet. Siden 1960 har bygningen haft plads til samlinger af Chrzanów-museet, inklusive mindesmærker fra de sidste ejere, Loewenfelds. Museet har en interessant samlinger om lokalhistorie opdelt i flere sektioner.
 • Johannes Døberens kirke i Kościelec oprindeligt bygget i det 14. århundrede i gotisk stil. I 1843/45, da der blev truffet en beslutning om en generel genopbygning af kirken på grund af dens dårlige stand.
 • Jødisk kirkegård  fra omkring 1763 med gravstene fra det 19. og 20. århundrede. Oprindeligt bestod området af to kirkegårde, den lille, som blev ødelagt af tyskerne i 1941, og den store, der er bevaret.
 • Første verdenskrig kirkegård ved siden af ​​den jødiske kirkegård med 170 begravede, hovedsageligt østrig-ungarske soldater, der døde i de militære hospitaler i Chrzanów.

Gå ud i Chrzanow

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Chrzanow

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Chrzanow ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Chrzanów
  overcast clouds
  13.8 ° C
  14.9 °
  11.7 °
  66 %
  0.9kmh
  100 %
  tirs
  19 °
  ons
  16 °
  tors
  23 °
  fre
  25 °
  lør
  20 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Chrzanow i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Malopolskie

  Regionen Malopolskie Indbyggere: 3227 (tus.), Areal: 15107 km2, Amter: 19, Kommuner: 181 Malopolskie er for nogen nok den mest spændende og flotteste region at besøge, en by overskygger alle de andre, nemlig Krakow. Krakow er placeret på UNESCOS liste over uvurderlige...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here