Om Choszczno

Choszczno (tysk: Arnswalde) er en by i det nordlige Polen med en befolkning på cirka 16.000 indbyggere. Byen ligger i distriktet mellem floden Stobnica og Klukom søen.

Byen blev hårdt ramt i 2 Verdenskrig med næsten 80% af dens bygninger beskadiget eller ødelagt. Byen blev genopbygget og er, på grund af mikroklimaet, et populært kursted. Beliggenheden tæt på sø gør byen til et turistmål for vandsportsglade gæster. Byen er også blevet en populær destination for golfgæster til golfbanen Modry Las, en top rangeret golfbane. ‘Wodny Raj’ er et populært vandland og Drawieński National Park tiltrækker mange naturglade gæster, nationalparken ligger 20 kilometer øst for Choszczno.

Området var beboet tilbage i det 5. århundrede f.Kr., i det 7. århundrede blev det bosat af slaver. Polsk kontrol med herskere over Choszczno-området blev indført i 1122 af Bolesław III. De Brandenburgske markgrever tog kontrol over området mellem omkring 1263, omkring 1269 grundlagdes byen Arnswalde som blev grænseby mellem hertugdømmet Pommern og Neumark. I det tidlige 1600 var Arnswalde en velstående by der afholdt markeder for håndværksprodukter og heste. I løbet af tredive års krig blev byen dog ramt af pest og ødelagt af brande og krige og mindre end 500 mennesker var tilbage i den ødelagte by i 1649.

Da Arnswalde blev en del af Kongeriget Preussen blev der stationeret en permanent garnison i byen fra 1719. Det 19. århundrede var en god tid for udviklingen af ​​Arnswalde der blev forbundet med jernbane til Stettin og Posen (Szczecin og Poznań) i 1848 og senere med Berlin. Da man nu kunne tilbyde transport til lave omkostninger, blev der etableret en helt ny turistindustri i byen. Mikroklimaet i regionen tiltrak turister fra Berlin og Brandenburg.

I 1939, kort efter 2 Verdenskrigs begyndelse, blev fangelejren Oflag II B oprettet i udkanten af ​​byen. I begyndelsen var størstedelen af ​​fangerne polske og franske. Med sammenbruddet af den tyske østfront kom Arnswalde til at ligge på frontlinjen. På grund af byens strategiske position var en stærk tysk garnison koncentreret i byen for at forsvare den. Under den sovjetiske offensiv var der bitre kampe. Efter krigsafslutningen blev de tyske indbyggere udvist. og byen blev genbefolket af polakker fra de territorier Polen måtte afgive til Sovjetunionen.

Find rejser til Choszczno

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Choszczno

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Choszczno

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Choszczno

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See” i Choszczno

 

Gå ud i Choszczno

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Choszczno

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Choszczno ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Choszczno
  overcast clouds
  9.9 ° C
  13.7 °
  9.9 °
  76 %
  3.9kmh
  100 %
  tirs
  19 °
  ons
  19 °
  tors
  25 °
  fre
  20 °
  lør
  17 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Choszczno i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Zachodniopomorskie

  Regionen Zachodniopomorskie Indbyggere: 1734 (tus.), Areal: 22902 km2, Amter: 18, Kommuner: 114 Kommer du med færge til Polen er dette område det første du stifter bekendskab med, Swinoujscie har en stor færgeterminal med forbindelser til København, Rønne og Ystad. Delstaten du er...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here