Om Busko-Zdroj

Busko-Zdroj ligger i det sydlige Polen cirka 50 kilometer syd for Kielce, hovedstaden i provinsen, 80 kilometer nord for Krakow og 220 kilometer sydøst for Warszawa. Busko-Zdroj ligger tæt på Swietokrzyskie bjergene ved Nida-floden og har et behageligt og stimulerende lavlandsklima, præget af milde vintre, tørre varme somre og største antal solskinsdage om året i Polen.

Busko-Zdroj er kendt for sine unikke mineralkilder som er helt unikke i Europa. Byen er også en af ​​de mest attraktive og populære spa-destinationer i Polen og har været det siden begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Der er ingen industrianlæg inden for 50 kilometer fra byen.

Der er mange årlige kulturelle begivenheder blandt andet “Festival of Busko-Zdroj”, “Ponidzie International Exhibition of Photography”, “Florianski Fair”, “International Music Festival”, “International Folk Festival” og “Summer with Chopin”.

Busko-Zdroj er flere gange bedømt som et af Polens bedste kursteder og man har specialiseret sig i behandling af hjerte, reumatiske og dermatologiske sygdomme samt neurologiske og posttraumatiske lidelser.  Det historiske Marconi sanatorium blev bygget allerede i 1836 og er det bedst kendte i Busko-Zdroj. Sanatoriet er omgivet af en fantastisk og omfattende park hvorfra der er en smuk udsigt over Swietokrzyskie bjergene lige uden for byen. Sport og rekreation er vigtigt for et godt helbred og naturligvis har Busko-Zdroj og de omkringliggende områder et utal af gangstier, løbestier og cykelstier.

Regionen oplevede et økonomisk boom med opdagelsen af ​​saltvandskilder i 1776. I 1808 kom de første patienter til Busko-Zdroj. 1836 blev kurstedets officielle indvielse og derefter blev det lejet ud til en gruppe investorer fra Warszawa. I 1880 blev lejekontrakten købt af læge Andrzej Dobrzanski som gjorde Busko-Zdroj til et af de mest populære kursteder i Europa.

Find rejser til Busko-Zdroj

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Busko-Zdroj

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Busko-Zdroj

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Busko-Zdroj

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Busko-Zdroj”

 

Gå ud i Busko-Zdroj

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Busko-Zdroj

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Busko-Zdroj ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Busko-Zdrój
  clear sky
  16.5 ° C
  16.6 °
  13.9 °
  62 %
  2kmh
  1 %
  man
  19 °
  tirs
  17 °
  ons
  16 °
  tors
  21 °
  fre
  23 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Busko-Zdroj i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Swietokrzyskie

  Regionen Swietokrzyskie Indbyggere: 1229 (tus.), Areal: 11691 km2, Amter: 13, Kommuner: 102 Største og vigtigste byer i regionen : Kielce Sandomierz Ostrowiec Swietokrzyski Busko Zdroj Skarzysko Kamienna

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here