Om Bierun

Bierun (tysk: Berun) ligger i dalene ved Vistula bifloderne Przemsza, Mleczna og Gostynka. Byen ligger i den mest industrialiserede og urbaniserede region i Polen. I 1970’erne anlagde man Piast minen, som i dag er mere et monument end en arbejdsplads. Selv om Bierun er industrialiseret er byen kendt for sine mange smukke grønne arealer.

Bierun er også fyldt med arkitektoniske mesterværker. Specielt kendt er den smukke Skt. Valentin kirke der er opført i træ. Kirken er kendt som “Walenciak” stammer fra det 17 århundrede og det siges at man finder Skt. Adalberts relikvier i kirken. Den jødiske kirkegård fra 1750 er også værd at besøge.

Bierun er en by med en mere end 600 år gammel historie. De første optegnelser om byen stammer fra 1376. Byen lå dengang på handelsruten fra Krakow til Opawa. Denne beliggenhed var gavnlig for byens udvikling. I det 16. århundrede fik Bierun et marked og regelmæssig handel startede.

I 1970erne var byen kendt for Bierun Piast kulminen, Slask mejerierne og Fabryka Samochodow Malolitrazowych som var en kendt polsk bilfabrik, det nuværende Fiat Auto Polen.

Find rejser til Bieruń

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Bierun

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Bierun

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Bierun

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Bierun”

 • Skt. Valentin kirken bygget mellem 1634 og 1626.
 • Skt. Bartholomy kirken
 • Hellige hjerte kirken
 • Skt. Barbara kirken
 • Historiske byhuse i centrum
 • Den jødiske kirkegård

Gå ud i Bierun

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Bierun

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Bierun ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Bieruń
  few clouds
  8.2 ° C
  10.7 °
  5.4 °
  91 %
  0kmh
  23 %
  man
  19 °
  tirs
  17 °
  ons
  16 °
  tors
  21 °
  fre
  24 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Bierun i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Slaskie

  Regionen Slaskie Indbyggere: 4855 (tus.), Areal: 12331 km2, Amter: 19, Kommuner: 167 Slaskie, eller på tysk Schlesien, er en af de mest forurenede dele af Polen. En af landets mest forurenede byer, Katowice, ligger i denne region. I området omkring Katowice er...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here