Om Białka Tatrzańska

Bialka Tatrzanska er et populært polsk feriested i det sydlige Polen. Bialka ligger 15 km fra Nowy Targ og 20 km fra Zakopane, som er det største turistcenter i regionen. Det højest beliggende område af Bialka er Kaniowka (725 meter over havets overflade). Bialka Tatrzanska har bjergklima med varme og milde somre og kolde, snedækkede vintre.

Bialka Tatrzanska er et paradis for entusiaster af ekstremsport, især for ivrige skiløbere. Der er et par skicentre som Kotelnica, Bania, Kaniowka og “U Kuruca”. I 2009 blev Kotelnica anerkendt som det bedste skicenter i Polen. I 2012 vandt det igen denne konkurrence.

I området er der 18 skilifter, hvoraf 9 kører på fælles liftkort system, mens man betaler for hver enkelt tur på de andre 9 lifte. Liftene er moderne og modsvarer dem man finder på de kendte og noget dyrere skisportssteder i Østrig, Schweiz og Frankrig.

Bialka Tatrzanska ligger ved Bialka-floden, som er perfekt til at øve kajakroning i bjergene og organisere pontonture. Efter en udmattende dag på ski kan du besøge de lokale termiske bade. Terma Bania-komplekset blev åbnet i juni 2011. Det termiske vand udvindes fra 2500 meters dybde og er 72 ° C varmt. Terma Bania er åben hele året, uanset vejrforholdene.

Bialka Tatrzanska er dog ikke kun en destination for ivrige skiløbere. Udvej er også berømt for sine interessante monumenter. Værd at interessere er især den fredede kirke St. Simon og Judas apostlene fra 1700, som tilhører træarkitekturruten (polsk: Szlak Architektury Drewnianej).

 

Find rejser til Białka Tatrzańska

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Bialka Tatrzanska

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Bialka Tatrzanska

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Bialka Tatrzanska

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

 

Gå ud i Bialka Tatrzanska

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Bialka Tatrzanska

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Bialka Tatrzanska ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Białka Tatrzańska
  overcast clouds
  12.6 ° C
  14.4 °
  10 °
  79 %
  1.3kmh
  100 %
  tirs
  18 °
  ons
  16 °
  tors
  19 °
  fre
  21 °
  lør
  14 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Bialka Tatrzanska i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Malopolskie

  Regionen Malopolskie Indbyggere: 3227 (tus.), Areal: 15107 km2, Amter: 19, Kommuner: 181 Malopolskie er for nogen nok den mest spændende og flotteste region at besøge, en by overskygger alle de andre, nemlig Krakow. Krakow er placeret på UNESCOS liste over uvurderlige...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here