Kudowa-Zdrój

Kudowa-Zdrój Guide Om Kudowa-Zdrój Kudowa-Zdrój (tysk: Bad Kudowa) eller simpelthen Kudowa er en by beliggende i bjergene i den sydvestlige del af Polen. Byen har en fastboende befolkning på cirka 10.000. Kudowa-Zdrój ligger lige ved den polsk-tjekkiske grænse overfor den tjekkiske...

Om benkapellet

Kaplica Czaszek, benkapellet i Sankt Bartholomæus kirken ligger i Czermna distriktet i Kudowa-Zdroj. Kapellet blev bygget i sidste halvdel af det 18 århundrede og er en “massegrav” med tusinder af kranier og skeletdele på de indvendige vægge, gulve, loft og fundament. Benkapellet er det eneste monument af sin slags i Polen og et af seks i Europa.

Kapellet blev opført i 1776 på foranledning af den lokale bøhmiske sognepræst Václav Tomášek. Skeletresterne stammer fra ​​mennesker der døde under tredive års krigen (1618–1648), de tre schlesiske krige (1740–1763) og døde på grund af kolera og pestepidemierne.

Fader Tomášek blev inspireret af Capuchin-kirkegården mens han var på pilgrimsrejse til Rom og sammen med kirketjeneren og graveren indsamlede de knogler, rensede og satte dem på kapellet over en periode på 18 år fra 1776 til 1794. På væggene i den lille barokkirke er der monteret tre tusind kranier og der er knoglerester fra 21 tusinde mennesker. Kranierne af de der byggede kapellet blev placeret i midten af ​​bygningen og på alteret i 1804.

Se video fra benkapellet

Find rejser til Kudowa-Zdrój

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvor ligger Czermna benkapellet ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here