Om Belchatow

Belchatow med cirka 60.000 indbyggere ligger 50 kilometer fra Lodz og 25 kilometer fra Piotrkow Trybunalski og byen er et vigtigt transportcenter på vejene  fra Warszawa til Wroclaw samt fra Wroclaw til Lublin.

I 1980’erne var der en brunkul mine i drift her hvor området omkring Belchatows var polens største for udvinding af energi råstoffer. i dag er det de mange fritidsfaciliteter og smukke skove der tiltrækker turister.

Belchatow har mange attraktioner at tilbyde, de to store sports- og rekreative centre, Slok og Wawrzkowizna, er særligt populære blandt turister i sommersæsonen. Her er indendørs swimmingpools, saunaer, tennisbaner og fitnesscentre. Du kan også leje en vandcykel, en kano eller en sejlbåd der. Byen har syv store parker som for eksempel Jan Nowak-Jezioranski parken som er populære.

Når du er i Belchatow skal du besøge regionalmuseum der har mange spændende udstillinger ligesom museumsbygningen er et interessant bygningsværk, en fredet senbarok herregård der ligger i byens centrum. Theotokos kirken fra det 18. århundrede med et maleri af Theotokos og smukke senbarokke træskulpturer. For de der er interesseret i krigshistorie er et besøg i betonbunkers fra begyndelsen af ​​2 Verdenskrig interessant. I forårs og sommer sæsonen arrangerer byen adskillige udendørs og kulturelle begivenheder. I maj afholdes gospel workshops og japanske kulturdage. I juni måned er der “Belchatow dage”.

De første optegnelser om Belchatow er fra det 12. århundrede, der betragtes som begyndelsen på Belchatows historien. I det 19. århundrede opstod det første tekstil værksted og der blev bygget en skole, en evangelisk kirke, et posthus og en apotek. Det tidlige 20. århundrede var en periode med et kulturelt og økonomisk boom for Belchatow. Her blev et par fabrikker opført, byen fik en bank og et bibliotek ligesom byens tekstil værksteder udviklede sig meget hurtigt. Under 2 verdenskrig opførte tyskere en ghetto hvor mere end 5.000 jøder var interneret. I 1942 blev ghettoen nedlagt, og jøderne blev transporteret til udryddelseslejren i Chelm. I 1960’erne blev der fundet kulforekomster i Piaskiområdet og i 1980 opstod Belchatow kulminen hvilket gjorde byen til et af de vigtigste industrielle centre i regionen.

Find rejser til Belchatow

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Belchatow

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Belchatow

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Belchatow

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Belchatow”

 

Gå ud i Belchatow

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Belchatow

 

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Belchatow ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Bełchatów
  overcast clouds
  20.9 ° C
  21.5 °
  19.8 °
  44 %
  1.6kmh
  100 %
  man
  21 °
  tirs
  17 °
  ons
  17 °
  tors
  22 °
  fre
  22 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Belchatow i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Lodzkie

  Regionen Lodzkie Indbyggere: 2643 (tus.), Areal: 18219 km2, Amter: 21, Kommuner: 177 Største byer i regionen Lodz Piotrkow Trybunalski Belchatow Radomska Kutno

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here