Om Barlinek

Barlinek (tysk: Berlinchen) med cirka 15.000 indbyggere ligger i det nordvestlige Polen, 82 km fra Szczecin og 480 km vest for Warszawa. Den lille hyggelige by har en historie der dateres til 1200 tallet hvor den grundlagdes som en del af Brandenburg. En del af de første bymure rundt om i byen, bygget i det 14. århundrede, er stadig synlige. Barlinek og hele området blev annekteret af Polen efter anden verdenskrig som et led i de nye grænsedragninger der fulgte floderne Oder og Neisse.

Udover at være kendt som producent af trægulve er den lille by Barlinek kendt for sin maleriske beliggenhed blandt det grønne, kuperede landskab i det nordvestlige hjørne af Polen. Det er omgivet af adskillige søer, der er hjemsted for en række forskellige fisk og dermed giver gode muligheder for fiskeri. Den største og mest naturskønne af disse søer er den store Barlineksø der dækker et areal på 272 ha, den er 3430 meter lang og 1720 meter bred. Det dybeste sted er 22 meter dybt. På søen er der mulighed for forskellige former for vandsports aktiviteter

Hvad du finder her er muligheder for at udforske og opleve. Der er flere fremragende spisesteder med traditionel polsk køkken. Barlinek ligger midt i et kæmpe skovområde og her finder du uspoleret smuk skov og rullende bakker der venter på, at du tager en dyb indånding. Hvis du foretrækker at blive i byen finder du asfalterede vandrestier der fører dig omkring Barlinek søen.

Barlinek er en typisk turistby, der har en række hoteller og pensioner samt gode spisesteder, der serverer specialiteter fra det traditionelle polske køkken. De fleste turister kommer for at nyde den friske luft, uspolerede skove og landskabet, men der er meget mere i byen end den smukke natur.

Der er mange forskellige arrangementer der afholdes regelmæssigt i Barlinek i sommerperioden, herunder den keramiske messe den 1. maj, valget af “Barlineks Dronning” under Barlinek festival i juni måned, sejladsregatta på Barlineksøen samt den kendte skakfestivalen opkaldt efter Emanuel Lasker, der blev født i Barlinek i 1868 og som senere blev verdensmester i skak.

Derudover er Barlinek vært for lystfisker konkurrencer hele året rundt. Endelig vil jægere sikkert få en fantastisk oplevelse ved at strejfe rundt i skovene hvor det rige dyreliv helt sikkert vil kunne sikre en vellykket jagt.

Flere attraktioner er tæt på, når du bor i Barlinek. Besøg for eksempel Drawa National Park, Barlinecko-Gorzowski Landskabspark eller Slonsk fuglereservat. Opført som en af ​​de bedste økologiske byer i Polen og forøvrigt udnævnt til Nordic Walkings hovedstad er Barlinek det perfekte sted for de der søger en stille ferie.

I nærheden af ​Barlinek kan du for eksempel besøge Barlinecko-Gorzowski Nationalpark, Drawa National Park, der er blandt de smukkeste og uberørte steder i Polen, forhistoriske grave og megalitter ved Przelewice og Slonsk fuglereservatet der er et paradis for fuglekiggere med 245 fuglearter, der hidtil er identificeret.

Historisk er Barlinek omtalt første gang i et dokument fra 25 januar 1278 underskrevet af markgreverne Otto V og Albrecht III. Dette dokument bemyndigede Henry Toyte til at grundlægge en by, der blev kendt som “Nova Berlyn”. Som de arkitektoniske standarder fra det 13. århundrede bestod “Nova Berlyn” af to hovedgader krydset af diagonale smalle gader. Markedspladsen blev anlagt i byens centrum med et rådhus bygget på midten af pladsen. Østligt for markedspladsen blev der opført en kirke og “Nova Berlyn” var omgivet af alle sider af en syv meter høj forsvarsmur, dele af den middelalderlige gade struktur og dele af forsvarsmuren er bevaret til i dag.

Barlinek er kendt som fødestedet til Emanuel Lasker, den anden verdensmester i skak i årene 1894-1921, men også en fremtrædende matematiker og filosof. Han blev født den 24. december 1868 på Chmielna gaden 7.

Ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede opnåede Barlinek at blive berømt som sommerferie destination og spa, dette var en tid med stor velstand for byen. Under anden verdenskrig blev Barlinek alvorligt skadet, især markedspladsen og byens centrum, men byen blev omhyggeligt genopbygget efter krigen hvor Barlinek sammen med den østlige del af Brandenburg kom under polsk herredømme.

Find rejser til Barlinek

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

Hvordan kommer du til Barlinek

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Lufthavn, Szczecin–Goleniów Solidarity Airport

Szczecin–Goleniów Airport Find flybillet til Szczecin Airport information Nyttig information om Szczecin lufthavn, mulighed for transfer. Opdaterede ankomst og afrejse på live lufthavns informationstavler, Hvad koster flybillet til Szczecin ? sammenlign priserne. Hvor ligger lufthavnen i Szczecin ?, se kort og hvor...

Overnatning i Barlinek

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Hoteller og lejligheder i Barlinek

Overnatning i Barlinek Find de bedste tilbud på overnatning og se listen med de højest ratede samt mest populære hoteller og lejligheder. Populære hoteller i Barlinek Hvad er det bedste hotel ? Se anmeldelser og hoteltips fra brugerne baseret på TrustYou anmeldelser...

Turistinformation Barlinek

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Barlinek”

 • Torvets midtpunkt er et springvand med en figur af en pige der angribes af en gås, rundt omkring torvet står nogle af byens ældste bygninger f.eks Ørneapoteket fra 1818.
 • Det kinesiske hus (ul. Jeziorna 3) sammen med fragmenter af bymuren nedrev man i det 19 århundrede byporten. Hvis man kigger på hjørnet af det kinesiske hus kan man se en “kopi” af bymuren.
 • Huset i ul. Chmielnej 7 , her blev byens mest kendte personlighed født den 24 december 1868. Emanuel Lasker var filosof og matematiker og han var verdensmester i skak uafbrudt i årene 1894 – 1921, en rekord der stadig står.
 • Bymuren blev opført i første halvdel af 1300 tallet og består i dag som fragmenter.
 • Piasthøjen er et godt udsigtspunkt med panoramaudsigt over Barlinek, her finder du Barlineks kulturcenter samt en jazz cafe.
 • Løg paladset er en ganske intreessant bygning fra 1908, navnet har bygningen fået på grund af de 2 karakteristiske tårne med løgformede kupler.
 • Bybadet, Barlinek var omkring 1900 et populært kursted og der opstod dengang en hel industri koncentreret omkring kurophold. I 1927 opførtes stadsbadet i den for områdets usædvanlige byggestil “Alpestil”.
 • Den gotiske kirke , kirken finder du på den gamle bydels højeste punkt og den ligger hvor engang lå en slavisk borg. Kirken er i dag en treskibet kirke og denne form har kirken fået i forbindelse med genopbygning efter en stor brand i 1852.
 • Gutenberghus, har fået sit navn efter den buste af Gutenberg der befinder sig i toppen af bygningens facade. I dag er der regionel museum i bygningen.
 • Bonifatiuskirken opført i 1923 , pengene til opførelsen af kirken kom, for en stor dels vedkommende, fra polske sæsonarbejdere. Derfor fik kirken dengang navnet, den polske kirke.
 • Chmielowe søen, ved søens bred vokser en eg der markerer den 53 breddegrad.

Barlinek og Emanuel Lasker

Når du bevæger dig rundt i Barlinek støder du ofte på navnet Emanuel Lasker og du vil sågar se statuer af skakbrikker og store gavlmalerier der har skak som tema. Alt dette skakkeri har bund i det faktum at Barlinek er fødeby for Emanuel Lasker (24. december 1868 – 11. januar 1941). Han var en tysk skakspiller, matematiker og filosof, der var verdensmester i skak ikke mindre end 27 år, fra 1894 til 1921, den længste periode for nogen officielt anerkendt skak verdensmester i historien. Lasker en af de mest dominerende mestere, og han betragtes stadig generelt som en af de stærkeste spillere nogensinde. Der afholdes hvert år en skakturnering i Barlinek.

Gå ud i Barlinek

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Barlinek

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Barlinek ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Barlinek
  broken clouds
  5.9 ° C
  5.9 °
  5.9 °
  81 %
  2.1kmh
  52 %
  man
  21 °
  tirs
  19 °
  ons
  19 °
  tors
  25 °
  fre
  23 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5922

  Hvor ligger Barlinek i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Zachodniopomorskie

  Regionen Zachodniopomorskie Indbyggere: 1734 (tus.), Areal: 22902 km2, Amter: 18, Kommuner: 114 Kommer du med færge til Polen er dette område det første du stifter bekendskab med, Swinoujscie har en stor færgeterminal med forbindelser til København, Rønne og Ystad. Delstaten du er...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here