Om Augustow

Augustow (tysk: Metenburg) er en perle i det nordøstlige Polen ved Netta floden, byen ligger i Augustowska skoven er også kendt som “Nordens Venedig”. Det er et malerisk sted og kendt som et fredeligt spa og kursted for de der vil have aktiv ferie med vandsportsaktiviteter som roning, kanosejlads og vandski. Der er mange smukke søer omkring Augustow og stier til vandrere, der er gode muligheder for ridesport. Augustow er hjemsted for mange sports- og kulturbegivenheder hver sommer. Kurstedet er berømt for behandling af hjerte- og kredsløbssygdomme på grund af klimaet og olier der genereres af de mange nåletræer i området.

I nærheden af ​​Augustowskie søområdet er der to nationalparker, Wigierski og Biebrzanski. Augustowski kanalen er åben for turister. Kanalen er 101,2 kilometer lang og forbinder Wisla floden med Nemunas floden (Litauen), kanalen blev bygget i første halvdel af det 19 århundrede.

Blandt de mange kulturelle begivenheder er shows, koncerter med kendte polske bands, picnic og årlige konkurrencer som for eksempel den sjove “sejler i hvad som helst” for fantasifulde mennesker der sejler i de mærkeligste “maskiner” der er i stand til at flyde. En anden form for kulturel begivenhed er “Augustow Sommer Teater”, der varer fra begyndelsen af ​​juli til slutningen af ​​august hvor man kan tilbringe natten med forestillinger og film i den friske luft. En anden populær begivenhed i løbet af Augustow sommeren er Vandslalom der ligesom det årlige internationale vandski-springmesterskab tiltrækker mange mennesker.

Byen blev oprindeligt oprettet af den polske konge Zygmunt August (1548-1572). Tilbage i det 14 århundrede tilhørte dette sted den teutoniske ridderorden og var kendt som Metenburg. Gennem tiderne har Augustow oplevet to invasioner af ​​den svenske hær og tatarer mens det senere var pest der decimerede indbyggertallet. I det 19. århundrede var tiderne lidt mere gunstige idet kanalen blev bygget ligesom hovedvejen fra Warszawa til Skt Petersborg kom forbi byen. Efter 2 verdenskrigs afslutning blev byen lige så berømt og populær som spa og kursted og en populær feriedestination.

Find rejser til Augustow

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Augustow

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Augustow

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Augustow

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Augustow”

 

Gå ud i Augustow

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Augustow

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Augustow ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Augustów
  broken clouds
  20.9 ° C
  20.9 °
  20.9 °
  55 %
  2.1kmh
  72 %
  tirs
  22 °
  ons
  23 °
  tors
  24 °
  fre
  26 °
  lør
  27 °

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5702

  Hvor ligger Augustow i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Warminsko-Mazurskie

  Regionen Warminsko-Mazurskie Indbyggere: 1468 (tus.), Areal: 24203 km2, Amter: 19, Kommuner: 116 Det Polske søområde strækker sig i et langt bælte fra Vistulafloden i vest til den russiske grænse i nord og øst. Området er naturmæssigt meget varieret med smukke konturer...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here