Om Arlamow

Arlamow er en lille landsby der ligger ved foden af Subkarpaterne cirka 30 kilometer fra Ustrzyki Dolne. Stedets er kendt for Hotel Residence, der tidligere var statsejendom og stedet, hvor Lech Walesa, daværende leder af Solidarnosc-bevægelsen, blev interneret i 6 måneder under krigsretstilstanden i 1982. Arlamow er kendt som et godt sted for aktive turister der her har mulighed for at udøve blandt andet nordic walking, ridning, cykling og skiløb. For de der kan lide at spille golf er der muligheder på en 9-hullers golfbane.

For skiløbere er der en oplyst skiløjpe med snekanoner, hvis det er nødvendigt. Der er også skileje og skiskole på stedet. Bedste ​​skiforhold er normalt fra midten af ​​december til midten af ​​marts.

I 1921 var der 144 huse med 879 indbyggere i Arlamow men under 2 verdenskrig blev landsbyen ødelagt fuldstændigt og de fleste af indbyggerne blev fordrevet til Ukraine. I 1970’erne opstod et feriested for Polens daværende regering på stedet for den ødelagte landsby som fungerede som et jagtsted for det regerende partis medlemmer og deres gæster fra andre lande. Efter kommunismens fald blev feriestedet nedlagt.

Find rejser til Arlamow

Se mere om rejser til Polen, rejsebureauer, busrejser, togrejser, flyrejser og kør selv ferie.

Søg efter billigste fly og ophold

Find og sammenlign priser på rejse, hotel og lejligheder i smart søgemaskine der søger på mere end 700 kendte websites for billigste priser.

Hvordan vil du rejse ?

Hvordan kommer du til Arlamow

Se hvor byens terminaler ligger, nærmeste lufthavn, station og busstation

Ankomst terminal

Overnatning i Arlamow

Find de billigste og bedste hoteller, budget overnatning på hostels og vandrehjem, se også nærmere om leje af lejligheder og private værelser.

Hvordan vil du bo ?

Turistinformation Arlamow

Se mere omkring hvad du skal se i byen under dit ophold og hvilke muligheder der er for oplevelser og aktiviteter.

Helligdage i Polen

Nationale officielle helligdage. Hvornår er det helligdage i Polen ? Her kan du se listen med polens officielle helligdage og lukkedage. Under hver helligdag kan du se dagens polske navn og vi har skrevet en forklaring til de enkelte helligdage og...

Polen Coronavirus / Covid-19

Polen, Coronavirus / Cocid-19 Opdaterede statistikker Her kan du se de officielle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Polen. Statistikkerne bliver opdateret dagligt baseret på oplysninger fra bl.a. Johns Hopkins University Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se udenrigsministeriets aktuelt gældende rejsevejledning omkring rejser...

Polens turistkontor

På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de sidste uberørte områder i Europa. Disse er omgivet af små intime landsbyer og middelalderslotte. Det er svært ikke at tænke på eventyr, når man kommer...

“Must See i Arlamow”

 

Gå ud i Arlamow

 

Find de bedste restauranter, pubber og populære gå i byen steder

Hvad vil du opleve ?

Shopping i Arlamow

Specielt for regionen

Rzeszow såvel som hele Podkarpackie er kendt for fremstilling af sølvsmykker, som er designet og fremstillet af lokale kunsthåndværkere, også gallerier er der mange af som tilbyder moderne malerier og skulpturer. De mest efterspurgte varer fra regionen er originale dog glaskunst fra de kendte glasværker i Krosno. F.eks vaser, kander og glas fremstillet i henhold til mønstre fra det 19. århundredes mestre. De lokale traditionelle kunstnere arbejder med kurveflet, træ, ler og uld og på de lokale markederne støder man på originale kurve, skulpturer, lerfigurer og krus, uldtæpper, broderi og blonder.

Hvad er billigt i Polen ?

Polen er, set i forhold til Danmark, stadig et meget billigt land at holde ferie i. Priserne ligger noget under de danske priser og der er mange ting det kan betale sig at købe, specielt fordelagtigt er det at kigge efter sko, tøj og børneudstyr.

I byerne vil du stadig kunne finde mange sjove specialforretninger og langt de fleste byer har også stadig et eller flere markeder hvor der handles med alt fra friske madvarer til kunsthåndværk.

Skal du forkæle dig selv er det meget fordelagtigt at gå til frisøren, en god gang massage i et af de mange wellnesscentre er også en billig fornøjelse.

Tandlæge og optiker er også meget billigere end i Danmark.

Moms i Polen

Når  du f.eks er på restaurant og får regningen vil du ofte kunne se flere forskellige momssatser angivet. Polen har tre forskellige momssatser

23 procent er den generelle momssats
5 procent er momssatsen for fødevarer
8 procent er momssatsen for f.eks medicin og husleje

Åbningstider i forretninger

Mandag til fredag 10 - 19
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent)

Åbningstider i indkøbscentre

Mandag til fredag 10 - 21
Lørdag 10 - 20
Søndag lukket (7 søndage om året er der åbent 10-20)

Åbningstider på markeder

Mandag til fredag 10 - 17
Lørdag 10 - 14
Søndag lukket (åbent hvis indehaveren selv passer markedsboden)

Hvor vil du shoppe ?

More

  Hvordan er vejret i Arlamow ?

  Hvordan er vejret nu og hvordan bliver vejret i kommende dage

  Hvad er kursen på polske Zloty ?

  Hvad er den polske zloty værd ?

  DKK - Danish Krone
  PLN
  1,5702

  Hvor ligger Arlamow i Polen ?

  Her kan du se mere information og fakta om Polen og den region (województwo) hvor byen ligger.

  Polen

  Om Polen Polens areal dækker ikke mindre end 312.700 km2 og landet er dermed Europas 9de største. Polen deler grænser med 7 forskellige nationer (tidligere 3). Polens nordlige grænse er Østersøkysten der er 524 km lang, Lithauen (103 km) samt...

  Podkarpackie

  Regionen Podkarpackie Indbyggere: 2286 (tus.), Areal: 17926 km2, Amter: 21, Kommuner: 160 Rzeszow er udgangspunkt for udflugter i Karpaterne. Et af polens mest attraktive udflugtsmål er området beliggende i den sydøstlige del af regionen, fra Rzeszow mod grænsen til Slovakiet og...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here