Szczecin

Hovedside ] Op ] Barlinek ] Bialogard ] Bialy Bor ] Chojna ] Choszczno ] Czaplinek ] Drawsko Pomorskie ] Dziwnow ] Dziwnowek ] Dzwirzyno ] Goleniow ] Gryfice ] Gryfino ] Insko ] Jaroslawiec ] Kolbacz ] Koszalin ] Lobez ] Maciejewo ] Miedzysdroje ] Mielno ] Moryn ] Mrzezyno ] Nowa Studnica ] Swidwin ] Mysliborz ] Nowe Warpno ] Nowogard ] Pobierowo ] Polczyn Zdroj ] Police ] Pyrzyce ] Rewal ] Siemczyno ] Slawno ] [ Szczecin ] Szczecinek ] Trzebiatow ] Trzebiez ] Ustronie Morskie ] Walcz ] Wolin ]

 

Menustyring

Tilbage til hovedsiden

Eller vælg fra menupunkter

 

Szczecin historie
Szczecin transport
Rejser til Szczecin
Gaa ud i Szczecin
Szczecin markeder

 

Rejser Polen

Polen specialisten

KRAKOW REJSER
8 dage bus rundrejse inkl 1/2 pens og udflugter.
4.490 Dkr
__________________

STETTIN REJSER
Mange ugentlige rejser til lave priser.
fra 590 Dkr
__________________

WELLNESS
Til Kolobrzeg eller Barlinek inkl pension og behandlings pakke, flere gange ugentligt
fra 1.990 Dkr
__________________

GORZOW
For eksempel speedway rejser til Gorzow
fra 1.990 Dkr
__________________

STETTIN KØR SELV
Kør selv rejser til Stettin, pr værelse pr nat fra
225 Dkr
__________________

MUSIKREJSER
Mød kendte danske kunstnere på din rejse til Polen
1.090 Dkr

 

 

 

 

 

 

Szczecin ( tysk : Stettin ) med 430.000 indbyggere burde være kendt af rigtig mange Danskere,   faktisk har vi siden vikingetiden haft vores gang i byen.  Byen er en af Europas største havne- og værfts byer, selvom den ligger ca. 60 kilometer fra Østersøen.  Igennem de sidste 25 år har Szczecin haft mange danskere på besøg, disse mange mennesker er som regel kommet for at udnytte de mange gode handelsmuligheder på - især de store markeder hvor der sælges alt mellem himmel og jord.
Parti af havnen og værftet
Men Szczecin er andet end blot handel,  byen gemmer på en fantastisk historie om en bys storhed og fald (forfald) og samme bys kamp for igen at komme op blandt de vigtige Europæiske byer,  det er denne historie vi med denne web side gerne vil være med til at gøre mere kendt.  Szczecin er i dag en by hvor man gør meget for at restaurere de gamle imponerende bygningsværker, der på trods af omfattende ødelæggelser under 2den verdenskrig, er tilbage i byen. 
Waly Chrobrego - udsigtsterrasser
Det er de færreste Danskere der har set alle facetter af Szczecin. Byen kaldes faktisk også "Polens Paris" på grund af det særegne gadelayout der er inspireret af gadelayoutet i Paris med de mange rundkørsler og store brede boulevarder.  Szczecin er en meget stor by der dækker et areal på ca. 300 km2 og byen gemmer også på en utrolig smuk og fremmedartet natur - faktisk er store dele af byen dækket af  grønne områder samt vandområder  - her kan man midt i storbyen støde på hav- og fiskeørne.
         
             Brama Portowa
I den "gamle by" koncentreret omkring byens ældste rådhus er man i gang med at genskabe gadebilledet fra det gamle Szczecin idet man bygger nyt oven på de gamle fundamenter der bliver gravet ud.  I dette spændende område åbner der flere og flere restauranter og pubber  der er et besøg værd.
           
              Den nye "gamle" by
Hvis man har lyst til at dyrke de kulturelle tilbud kan det absolut anbefales at besøge den fremragende opera beliggende i "de Pommerske Fyrsters Slot" der i dag er omdannet til kulturhus efter at være blevet genopbygget af 2den verdenskrigs ruiner. Også her kommer man langt for under 100 DKK, de dyreste pladser i operaen koster ca. 90,- DKK,  hvis man kan lade sig nøje med de billigste pladser fås disse for ca. 30,- DKK.
            De Pommerske fyrsters slot
Men man kan også nemt tilbringe en miniferie med at undersøge de mange flotte bygningsværker suppleret med afslapning i den skønne natur i og omkring byen.  En sejltur på Oder floden er en meget spændende og stærkt afvekslende oplevelse,  man oplever hele tiden kontrasten mellem industri og storby på den ene side og uberørt natur på den anden side meget tæt på. 
          Sct Jakobs katedralen
 Du kan finde uddybende information på adressen www.stettin.dk
 
 

Turistinformation - Ambassade - Konsulat - Tips fra turister

 
NÆRMESTE DANSKE KONSULAT
Advokat Andrzej Preiss, ul. Pilsudskiego 1a, 70-420 Szczecin
Telefon / Telefax : +48 91 433 0930
Sprog: Engelsk
email: konsulat.danii@preiss.pl 

 

Tandlæge i Stettin - Privathospital i Stettin

 

 
Godt at vide - her samles tips fra turister der skriver til:
 service@polska.dk

 

 

Polen rejsenyheder

Rejsebureauerne
Vindingevej 9
4000 Roskilde
Telefon 227 227 01

 

 

 

 

Nyhedsbrev med gode rejsetilbud. 

Blandt modtagere af rejse nyhedsbrev trækkes hver måned lod om rejse gavekort til en værdi af 2.000 Dkr.

Gavekortet kan benyttes til f.eks rejse til Stettin eller måske en wellness weekend i Polen.

Tilmeld dig her !.

No spam. Rejse nyhedsbrev sendes gennem Ubivox mailsystem, endelig tilmelding sker kun efter du har modtaget en bekræftelsesmail, framelding sker automatisk med enkelte klik.

 

 

Sidst ændret 20-03-12 . Copyright 2001-2012 JP. Send venligst kommentarer, forslag eller rettelser i tilfælde af forkerte oplysninger til info@polska.dk